Arki ja vanhemmuus

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU

Lapsiperheiden kotipalvelu tarjoaa konkreettista apua perheen arkeen. Palvelu on ennaltaehkäisevää ja perustuu sosiaalihuoltolakiin (1301/2014 19§).

Lapsiperheiden kotipalvelua järjestetään myöntämällä perheelle palveluseteli. Perhe voi ostaa palvelua palveluseteliyrittäjiksi hyväksytyiltä, yksityisiltä palveluntuottajilta. Asiakas voi valita palveluntuottajan itse. Tarve lapsiperheiden kotipalveluun arvioidaan kotikäynnillä.

Kotipalvelu on asiakkaalle tulosidonnaista. Maksullisuus perustuu tulotietoihin ja perheen kokoon.

puh. 040 179 2912

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteli


NEUVOLAN PERHEOHJAUS

Neuvolan perheohjaus tarjoaa neuvontaa ja ohjausta mm. vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen tai parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Neuvolan perheohjaaja tapaa perhettä heidän kotonaan. Myös Torin Kulmassa on mahdollista tavata neuvolan perheohjaajaa sekä muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Perhetuki on ensisijaisesti suunnattu perheille, joissa on yksi tai useampi alle 1-vuotias lapsi tai odottava äiti.

Neuvolan perheohjaus on osa maksutonta neuvolan toimintaa. Perheohjaukseen saa yhteyden soittamalla itse tai neuvolan terveydenhoitajan kautta.

puh. 040 480 2247

Torin Kulma (Taide- ja toimintatalo Vimma)

puh. 040 341 7088

Neuvolan perheohjaus


PIKKUHELPPI

PikkuHelppi on seurakunnan palvelu, joka tarjoaa pienten lasten vanhemmille tukea arjen hallintaan. PikkuHelppi tukee vanhemmuutta kokonaisvaltaisesti tarjoamalla mm. lastenhoitoa, juttuseuraa tai vähän omaa aikaa vanhemmalle. Koulutetut lastenohjaajat ja perhetyöntekijät työskentelevät Turun ja Kaarinan alueella.

Toiminta-ajat ovat arkisin rajattuina aikoina. Palvelu on maksutonta, 2h kerrallaan ja enintään 4kertaa/perhe.

Puh.  040 341 7619

PikkuHelppi


MLL – VARSINAIS-SUOMEN PIIRI

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry järjestää Turussa mm. avoimia kohtaamispaikkoja ja tarjoaa maksullista lastenhoitoa perheille. Lisäksi MLL järjestää erilaista tukihenkilötoimintaa.

MLL Varsinais-Suomen piirin toiminta lapsiperheille


SPORTTIKUMMITOIMINTA – PELASTAKAA LAPSET RY

Pelastakaa Lapset ry:n Sporttikummitoiminta on tarkoitettu 4-17-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikuntaharrastuksessa tai harrastaa yhdessä lasten kanssa.

Sporttikummitoiminta


TURUN PERHETYÖN FACEBOOK-SIVU

Turun kaupungin perhetyöllä on oma Facebook-sivu, jossa julkaistaan hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä.

Turun perhetyön Facebook-sivu


STEPAPP-VALMENNUS UUSPERHEILLE

Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa ja tukea uusperheen aikuisia vanhemmuudessa ja pysähtyä kaikkien perheenjäsenten kesken uusperheen kasvun äärelle. Valmennuksessa uusperheiden aikuiset saavat ammattilaisten ohjauksessa vertaistukea, ohjausta ja konkreettisia työkaluja perheen arkeen

Katso seuraavan valmennuksen aika nettisivulta!

StepApp-valmennus