Peukaloisten marraskuu 2017

Marraskuuhun mahtui taas paljon erilaisia mukavia puuhia.

Leivoimme yhdessä lasten kanssa herkullisia sämpylöitä joita sitten tarjoilimme isänpäivä aamiaisella. Askartelimme myös isänpäiväksi parkkikiekot.

Olemme edelleen käyneet metsässä seuraamassa vuodenajan vaihtumista. Keräilimme myös keppejä upeaan yhteiseen joulukuuseen sekä suomenlippu askarteluun.

Eskarilaiset pääsivät tekemään maatumiskoetta päiväkodin pihalle. Hautasimme maahan erilaisia materiaaleja ja keväällä kun lumet ovat sulaneet nostamme ne ylös ja katsomme mitä on tapahtunut.  ompas jännää!

Eskarit löysivät E- kirjaimen.

Viskarit leikkivät lumileikkejä päiväkodin pihalla. Mitä kaikkea sitä lamella voi tehdäkään.

Kävimme Turun tuomiokirkossa kuuntelemassa urkukonserttia Suomi 100 teemalla. Lapset jaksoivat kuunnella hienosti. Kävimme samalla Forumissa ihastelemassa Lego taidetta.

upeat urut

Viskareille järjestettiin koko päiväkodin yhteinen tapahtuma. Kiersimme eri osastoissa joissa tehtiin erilaisia kielellisiä tehtäviä. mm. riimejä ja satuja.  Oli kiva kun pääsi muiden viisivuotiaiden kanssa yhdessä tekemään.

Päiväkodissa järjestettiin paloharjoitus. Lapset tiesivät asiasta etukäteen ja koko päivän jännitettiin koska harjoitus tulee. Iltapäivällä vihdoin päästiin harjoittelemaan poistumista ja hyvin meni.

Marraskuussa askaretelimme paljon Suomi 100 teemaisia askarteluja. Osallistuimme myös postin järjestämään kampanjaan jossa askarreltiin kortti veteraaneille.

Peukaloisten suomenlippu
kortti veteraaneille
suomenliput
talvinen koriste
joutsenet

Marraskuu päättyi kok päiväkodin yhteiseen jouluiseen layluhetkeen jossa myös sytytettiin ensimmäinen adventti kynttilä.

Tästä se joulun odotus sitten alkaa…..