Peukaloisten lokakuu 2017

Lokakuu alkoi päiväkodin yhteisellä syystorilla. Pääsimme tutustumaan erilaisiin kasviksiin ja juureksiin. Myös erilaiset viljat ja hedelmät tulivat tutuiksi. Lisää kuvia aiheesta löytyy suomi 100 sivun alta.

viljoja

Kävimme myös Turun torilla tutustumassa syksyn satoon. Linja-autolla matkustaminen on aina yhtä kivaa. 🙂 

Metsässä kävimme tutustumassa luontoo todella läheltä, sillä käytössä oli luupit joilla lapset saivat tutkia ympäristöä. Hämähäkki herätti ihastusta ja inhotusta. 

Peukaloisten lapset keksivät myös aivan ihanan vesileikin johon kaikki lapset osallistuivat eikä sitä leikkiä olisi millään viitsinyt lopettaa, mutta pakko oli välillä lähteä päiväkodille syömään ja lepäämään.

Lokakuussa olemme satuilleet paljon.  Vietimme satunaamiaisia jolloin lapset ja aikuiset saivat pukeutua satuhahmoiksi. Lauloimme salissa mm. prinsessa ruususesta sekä hurjista merirosvoista.  Prinsessat ja merirosvot tulivat esille myös pienien pöytäteatterien keinoin.  Lopuksi tietysti herkuteltiin mehulla ja popcorneilla sekä tanssittiin mm. Robinin tahdissa.

Aleksis Kiven päivänä esitimme 7 koiraveljestä satua pöytäteatterin keinoin. Myös satu kolmesta karhusta on tullut tutuksi.

Ohjatut leikit kuten kotileikki ja kauppaleikki ovat olleet osana lokakuista toimintaa ja jatkuvat osana toimintaa myös tulevina kuukausina.  Näissä leikeissä aikuinen päättää leikkijät ja on itse myös mukana leikissä. Lapset ovat pitäneet näistä leikeistä kovasti, varsinkin kun kotileikissä on mukana oikeaa vettä. 🙂

Lokakuu päättyi koko piväkodin yhteiseen grilli-iltaan, josta suuri kiitos kaikille osallistuneille teitte illasta onnistuneen. Perheitä oli paljon saapunut paikalle. Lisää illasta löytyy myös suomi 100 sivulta.

Kuvia lokakuulta:

esikoululaisten N-kirjaimia
hiekkaleikkejä
pakkasen tekemä taideteos lapiossa
tehtäviä
laskemista