Niittyvillojen tammikuu 2018

Nirskuen ja narskuen, puhuu herra Pakkanen. Luonto nukkuu, uneksuu, metsässä on tammikuu.

Tammikuun ensimmäinen viikko vietettiin yhdessä Menninkäisten kanssa.

Toisella viikolla aloitimme toiminnan taas normaalisti omassa ryhmässämme. Uutena asiana nyt kevätkaudella ovat uudet pienryhmät. Ryhmiä on kolme; ensimmäisessä ryhmässä opetellaan vuorovaikutustaitoja Hennan kanssa, toisessa ryhmässä syvennetään leikkitaitoja Eijan kanssa ja kolmannessa ryhmässä tutustutaan tarinankerronnan eri muotoihin sekä satuillaan Ulla kanssa. Ryhmät kokoontuvat ”koloihinsa” joka viikko keskiviikkoisin. kaikissa ryhmissä tehdään myös kielellisiä harjoituksia.

Kädentaidoissa oli talviset aiheet; ensimmäiseksi tehtiin uudenvuoden rakettitaivas. Mustalle paperille tiputettiin vesiväritippoja, joita puhallettiin mehupillin läpi ja saatiin aikaan ilotulitus.Seuraava työ oli lumiukko hangella; siinä siniselle paperille tuputettiin sormiväriä lumihiutaleiksi ja valmiista styrox-ympyröistä liimattiin itse ukko, joka sai pippurit silmiksi ja napeiksi sekä metsästä tuodut oksat käsiksi. Hanki revittiin valkoisesta paperista ja liimattiin aluspaperille sekä ukko sen päälle. Vielä askartelupunoksesta ukko sai korvalaput – kyllä tarkenee siesta vahdissa.Tammikuun viimeinen askartelu oli talvimyssy. Aikuinen oli valmiiksi leikannut myssylle pohjan, jonka ympäri lapset painoivat reijät sekä ompelivat tikkipistoilla koristeraidan. Seuraavaksi leikattiin tapetin jämäpaloista myssy, joka liimattiin pohjan päälle, vielä tupsu ja koristeet.Liikunnassa opettelimme kehon tuntemusta erilaisten leikkien ja pelien kautta. Pyöreään muotoon tutustuttiin myös leikkien, käärmetanssiakin tanssittiin ja se olikin todellinen suosikki. Palloiluhallilla kävimme koko ryhmän kanssa. Siellä leikimme erilaisia leikkejä esim: maa-meri-laiva sekä linja-autoa. Linja-autoleikissä yksi lapsi oli kuljettaja joka kuljetti muuta ryhmää liikkuen eri tavoin salissa. Vuorotellen jokainen oli kuljettajana. Vielä heittelimme palloja koriin sekä seiniin maalattuihin ympyröihin.

Retkeilimme metsässä, puuhun merkityt keltaiset ympyrät johdattivat meidät omalle retkipaikallemme.Kuten arvata saatoikin oli pahvinen postilaatikomme kastunut sateessa ja menettänyt tarkoituksensa. Toimme roskat pois metsästä. Retkeilimme myös ”pääkallomäkeen” katsomaan josko olisi mäki jo laskukunnossa – ei ollut. Toivottavasti helmikuussa olisi lunta niin että pääsemme mäenlaskuun.

Tammikuun loppupuolella oli ryhmässämme yläasteen 9. luokkalainen tutustumassa työelämään ns. TET-viikko.

Koko talon lauluhetki ja omanlelun päivä kuuluivat tietenkin myös tammikuun ohjelmaan.

Perinteiset tartuntataudit; flunssa, kuume, yskä ja vatsatauti löysivät myös ryhmäämme. Tästä johtuen emme voineet avian kaikkea toimintaa totetuttaa niin kuin oli ajateltu.

Tässä meidän tammikuu, odottelemme terveempää helmikuuta.