Peukaloisten vko 48

Maanantai 26.11

viskarit:

Harjoittelimme tunnetaitoja jo tutuksi tulleen sadun parissa. Tällä kertaa lapset pääsivät omien koiriensa kanssa esiintymään. Mietimme miten lohduttaa toista kun toisella on pahamieli. Lapset kyllä osasivat hienosti. Pelasimme myös peliä jossa eri pöydille oli asetettu erilaisia tunteiden kuvia. Aikuinen kysyi kysymyksen, ja lapset menivät sen tunteen luo joka heillä tilanteessa on. Esim. Kun tipun keinusta minusta tuntuu……

Esikoulu:

P-kirjaimen harjoittelua eri tavoin. Piirrettiin hiekkaan, makarooneihin, herneisiin ja riisiin. Kirjoitettiin tussilla paperiin , joista yksi oli lattialla, toinen ovessa sekä kolmas pöydän alle kiinnitettynä. Ipadin kanssa harjoiteltiin myös jo muitakin opittuja kirjaimia. P-kirjaimesta tehtiin vihkotehtävät.

Tiistai 27.11

viskarit:

Tänään oli erikoisempi päivä kun viskareilta puuttui oma aikuinen. Päivä vietettiin siis leikkien niin sisällä kuin ulkonakin.

Esikoulu:

Pipariaskartelu kartongista. Koristelut tehtiin langoista pipareihin, jotka liimattiin uunipellille.

Keskiviikko 28.11

viskarit:

Tänään meillä oli talvinen/jouluinen lauluhetki. Lauloimme jo lapsille tutuksi tulleita joululauluja kuten joulupuu on rakennettu sekä loruiltiin muutama uusi loru kuten hiipii  viisi tonttua. Lapset pääsivät myös soittamaan kapuloilla ja triangelilla. Lapset soittivat niin kauniisti!! =)

Esikoulu:

Lumihiutale askartelu. Teimme oman käden ääriviivoista lumihiutaleen sakarat. Kädet liimattiin pyöreään alustaan ja sen jälkeen lapset vielä koristelivat hiutaleet. Tuli upeita!

Torstai 29.11

viskarit:

tänään pääsimme metsätähtien osastoon tutustumaan älytauluun. Oli siinä ihmettelemistä kun päiväkodissa oli niin iso television. Lapset saivat kirjoittaa taululle ja ´he pääsivät myös tekemään muutamia tehtäviä taululle. Tämä oli tosi hauskaa. Lopuksi vielä kuuntelimme yhden sadun taululta. Tämä oli jouluinen satu, ja se kertoi joulun odotuksesta. Satu oli aika pitkä mutta lapset jaksoivat hyvin kuunnella sen loppuun asti.

Esikoulu:

Matematiikassa olivat luvut 4,5,6 tehtävänä. Numeroita 1-6 harjoiteltiin eri menetelmin. Kirjoitettiin tussilla paperiin 4, joka oli kiinni kaapin ovessa. 5, paperiin joka oli pöydän alla ja 6 sormivärillä ikkunaan. Lukumääriä harjoiteltiin esim. oli numerot tai nopan pistemäärä ja niihin lukuihin laitettiin vaikka nappeja tarpeellinen määrä. Ipadilla lapset pelasivat matematiikkajunalla.

Perjantai 30.11

PIKKUJOULU!

Tänään vietimme päiväkodissa pikkujoulua. aamupalan jälkeen siirryimme kaikki päiväkodin lapset ja aikuiset laulusaliin ,jossa päiväkodin johtaja Mauri piti pienen puheen ja sytytti ensimmäisen adventti kynttilän. Tämän jälkeen aikuiset siirtyivät eteen laulamaan lapsille hoosiannaa. Tämän adventin avauksen jälkeen jatkoimme vielä salissa koko päiväkodin yhteisen lauluhetken merkeissä. Tällä kertaa tonttu oli käynyt mennikäisten osastossa ja jättänyt sinne kirjeen jossa pyysi lapsilta apua palapelin teossa. Tonttu oli jättänyt myös palat menninkäisiin. Vuorotelen jokaisesta ryhmästä lapset saivat käydä kokoamassa kuvaa josta muodostuikin iloinen pieni tonttu. Lauluhetkellä laulettiin talvisia ja jouluisia lauluja.

Maanantaina saimme myös ensilumen ja se oli ehkä viikon paras kohta.

ensiviikolla onkin jo joulukuu…..

Hyvää viikonloppua kaikille.