Peukaloisten vko 44

Maanantai 29.10

viskarit:

Meillä oli jälleen häijyherneitä ja lempeyslientä -tuokio. Sadussa Kettu ei päässyt muiden eläinten kanssa leikkimään kun on vaarallinen eläin. Lapset miettivät miltä ketusta mahtaa tuntua kun kukaan ei halua leikkiä hänen kanssaan. Hienosti lapset tiesivät että pahalta tuntuu. Sadun jälkeen leikattiin viimekerralla väritettyjä koirien kuvia.

esikoulu:

Esikoululaiset löysivät uuden kirjaimen E. E-kirjainta harjoiteltiin kynän kanssa tehden. Paperilla oli myös kuva elefantista jonka lapsi sai värittää ja lopuksi se liimattiin omaan eskarivihkoon. E-kirjainta harjoiteltiin myös tabletilla, pelaillen pikkukakkosen pelejä sekä piirrettiin E -kirjainta.

Tiistai 30.10

viskarit:

Metsäretki päivä. Tänään lähdimme metsään omien eväiden kanssa. Metsässä lapset pääsivät taiteilemaan metsän omista materiaaleista taulua. Aiheena oli koira. Kepeistä tehtiin ensin kehykset taululle. Lapset etsivät itse omat keppinsä. Sen jälkeen tauluun piti tehdä koira. Lapset käyttivät sammalta, kiviä, keppejä, havuja ym. Tauluista tuli tosi hienoja. Lapset saivat vielä ottaa kuvat omista tauluistaan. Lopuksi istuimme ja nautimme omia eväitä.

Esikoulu:

Taide-aapiseen  elefantti askartelu. Ensin maalattiin vesiväreillä pohjapaperi. Sitten lapset saivat leikata elefantin vartalon sekä korvat paperista, pää ja kärsä tehtiin kertakäyttölautasista. Lapset kokosivat omat elefanttinsa paperille ja maalasivat ne sormiväreillä. Töistä tuli mukavan näköisiä ja taiteilijoiden oma kädenjälki näkyy niissä hienosti.

Keskiviikko 31.10

Kaikilla oli salipäivä. Olimme salissa jossa harjoittelimme mm. tasapainoilua sekä puolapuilla kiipeilyä. Kuljimme saliin tehtyä rataa Pitkin ja yritimme pysyä radalla putoamatta. Oli kyllä vaikea tehtävä, mutta hyvin siitä selvittiin. Välillä tuli ”karhu” vastaan ja silloin piti nopeasti kiivetä puolapuille turvaan. Kaikki ehtivät aina, eikä karhu saanut ketään kiinni. Heittelimme myös palloja koriin. Tämä oli kaikille ihan helppo juttu. Esikoululaisilla oli tämän lisäksi vielä mahalaudat käytössä. lapsi makaa mahallaan laudan päällä, missä on pyörät, ja käsillä antaa vauhtia. Hauskaa oli.

ps. Esikoululaiset puuhailivat isänpäivä yllätysten parissa……. =)

Torstai 1.11.

viskarit:

tänään askartelimme isänpäivä salaisuutta. Siihen liittyi saksilla leikkaamista sekä liimaamista. Tämän enempää en kerro, isät näkevät sitten 11.11 sunnuntaina kun isänpäivää vietetään. =)

Esikoulu:

Numeroiden 1-10 tunnistamista numeroina sekä nopan luvuista. Teimme tehtäviä paperille jotka sitten liimattiin omaan esikouluvihkoon. Erilaisia hahmottamistehtäviä tehtiin myös.

 

Perjantai 2.11

viskarit:

Meillä oli tänään paljon odotettu kauppaleikkipäivä. Lapset pääsivät pienissä ryhmissä harjoittelemaan kauppiaana oloa sekä asiakkaana olemista. Ryhmissä oli 2 tai 3 lasta kerralla ja he vaihtelivat rooleja vuorotellen. Lapset osasivat tosi hienosti tämän leikin ja kaikki tykkäsivät leikistä paljon. Ne lapset jotka joutuivat odottamaan omaa leikkivuoroaan saivat askarrella joko lepakon tai kummituksen. Jotkut halusivat tehdä myös molemmat. Myös legoista sai taiteiltua upeita kurpitsoja…..

Esikoulu:

HALLOWEEN naamiaiset!!! esikoululaiset saivat kutsun metsätähtien naamiaisiin. Siellä oli hurjan jännittävää. Aluksi lauloimme ja leikimme hieman jännittäviä lauluja. kuten ”pimeässä tiheässä viidakossa hämärässä……… ” Siellä oli liukumäki ja kauhutunneli. Tunnelissa oli hämähäkkejä, verta ja jotain muuta ällöttävää… se oli pelottavaa. Vieraaksemme saapui myös noita joka ei olisi halunnut tulla koska luuli menevänsä pitämään peikoille kokkikoulua eikä hän pitänyt lapsista. Lopulta noita suostui tarjoilemaan ruokia lapsille, siellä oli verisuonia, sormia, silmiä ja kaikkea tosi ällöttävää. Näitä lapset saivat maistaa jos uskalsivat.  Oli tosi jännät ja hauskat juhlat.

Esikoululaiset saivat perjantaina myös uimakoulutodistuksensa.

hyvää viikonloppua kaikille!!!