Peukaloisten vko 3

Maanantai 14.1

viskarit:

Saksikoulu. Leikkasimme paperista erilaisia muotoja ja erilaisia piirrettyjä kuvioita. Ne liimattiin sitten paperille.

Esikoulu:

esikoululaiset pääsivät tänään kokeilemaan luistelua Turun Lyseon koulun kentälle. Kaikilla oli mukana omat luistimet ja kypärä. Hienoa!

Matka kentälle tuntui lapsista pitkältä mutta kun pääsimme perille väsymys unohtui. Kaikki uskalsivat tulla luistimilla jäälle ja osa pysyi jo hienosti pystyssäkin. Harjoittelua vaan lisää niin siitä se lähtee.

Tiistai 15.1

viskarit:

Lumiukkoja askartelimme paperia repien, leikaten, liimaten. Lapset saivat itse hahmotella lumiukkonsasellaiseksi kun haluavat. Lumihiutaleita moni innostui liimaamaan ihan lumisateeksi asti.

Esikoulu:

Tänään lähdimme jumppaamaan palloiluhalliin. Aiheenamme oli aluksi pallo. Lapset saivat heitellä palloa seinään ja yrittää ottaa kiinni. Tämä oli yllättävän vaikeaa monelle. Pallon kanssa pujoteltiin pomputtaen sekä jalalla kuljettaen. Saimme myös heitellä koreja jos lapsi halusi. Pelasimme myös vähän tennistä sekä tutustuimme sählyyn. Lopuksi lapset saivat valita mitä tekevät. osa halusi kuperkeikkoja ja jotkut heitellä koreja. Kivaa oli taas kerran.

Keskiviikko 16.1

viskarit:

Jumppahetki. Päiväkodin salissa oli telinerata, jossa oli erilaisia liikuntaan liittyviä tehtäviä. Tasapainoilua, hyppimistä, kierimistä, ylittämistä, alittamista jne. Jumpan jälkeen pieni rentoutus. lapset käärittiin peittojen sisään ja rauhallinen musiikki soi.

Esikoulu:

Matematiikka. Tänään tutustyimme lukujonoihin. 1 2 3 4 5 6……. Lapset saivat järjestää numerot oikeaan järjestykseen. Tämä oli kaikille jo todella helppoa. Lähemmin tutustuimme tänään numeroon 2.  Lapset saivat ”hajoiutuskoneet” sekä kaksi nappia. Näillä napeilla piti koittaa kuinka monella eritavalla numeron kaksi voi hajoittaa. Löysimme kolme tapaa. Teimme vielä myös  kynätehtävän liittyen lukuun kaksi.

Torstai 17.1

viskarit:

Teimme erilaisia palapelejä. Helppoja ja vaikeita., isoja ja pieniä. Olimme lainanneet toisesta ryhmästä pelejä jotta saivat rakennella erilaisia palapelejä.

Esikoulu:

Löysimme kirjaimen Y. Mietimme yhdessä millainen kirjain tama Y oikein on. Lapset saivat myös miettiä Y-kirjaimella alkavia sanoja. Tämä  ei ollutkaan heti ihan helppoa. Lapset saivat keksiä yhdessä tarinan hylkeestä joka makoili kivellä. Tarkoitus oli että saataisiin paljon Y-kirjaimia satuun. Lopuksi jokainen sai värittää oman hylkeen.

Perjantai 18.1

viskarit:

Lajittelua. Tänään viskarit pääsivät lajittelemaan tavaroita erilaisin ohjein. Joitain lajiteltiin värin mukaan, kuten esim. napit lajiteltiin oikean väriseen purkkiin. Lajiteltiin ruokia, eläimiä, vaatteita jne. Tämä on lapsista aina yhtähauskaa. Ja tämän he osaavatkin jo todella hienosti.

Esikoulu:

Askartelua. Tänään eskarit pääsivät leikkaamaan Y-kirjaimen sekä piirtämään kynttilällä. Lapset olivat hieman ihmeissään kun piti kynttilällä piirtää valkoiseen paperiin. Eihän siitä jää edes jälkeä…. Kun oli piirretty niin lapset maalasivat sinisellä vesivärillä koko paperin siniseksi. Oho. Kaikki kynttilällä piirretyt upeat lumihiutaleet tulivat esille kuin taikatemppuna. Tämä oli kiva.

Tämä viikko on on ollut ihanan luminen ja olemmekin saaneet aikaiseksi ihania lumileikkejä ulkoilujen aikana.