peukaloisten viikko 50

maanantai 10.12

viskarit:

viskarit askartelivat leikaten ja liimaten oman näköisensä tontun. He saivat itse valita minkä värisen tontun tekevät. Tontuista tuli tosi hienoja.

esikoulu:

eskarewilla oli tänään askartelua. Lapset saivat valita tekevätkö kuusen, piparin vai tontun. Kun aihe oli valittu lapset saivat kartongista leikata kolme erikokoista valitsemaansa muotoa. Tämän jälkeen he saivat koristella ne haluamallaan tavalla. Lopuksi kaikki kolme osaa laitettiin narulla kiinni toisiinsa ja niistä tuli upeita joulukoristeita.

Tiistai 11.12

viskarit:

jouluhartaus runosmäen seurakuntatalolla. Saimme kuulla jouluyön tapahtumista, jotka saivat alkunsa Beetlehemistä.

esikoulu:

Lähdimme raunistulan seurakuntatalolle jouluhartauteen. Matkustimme sinne linja-autolla. Seurakuntatalolla pääsimme esittämään joulukuvaelman. Tilaisuus oli kaunis ja rauhallinen. Lapset osallistuivat todella hienosti. Olemme ylpeitä heistä! Lopuksi siirryimmew toiseen huoneeseen jossa saimme vielä yhden väritystehtävän.

keskiviikko 12.12

Tänään koko peukaloisten ryhmä valmistautui iltapäivällä olevaan joulujuhlaan. Aamulla pidimme salissa pienet harjoitukset. Kyllä on jännittävää….

Päiväkodissa tarjoiltiin jouluruoka. Tarjolla oli kinkkua, perunaa, lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa, rossolia jne..

Iltapäivällä olikin sitten paljon odotettu joulujuhla. Oli mukavaa kun niin moni perhe pääsi osallistumaan juhlaan. Tunnelma oli ihanan jouluinen ja lämmin. Ensin lauloimme salissa muutamia joululauluja ja sen jälkeen siirryimme osastoon askartelemaan joulukortteja ja leipomaan pipareita. Tarjolla oli myös glögiä, mehua ja pipareita.

 

torstai 13.12

viskarit:

Ensin päästiin tutustumaan jälleen eläinlasten elämään. Tänään aiheena oli erilaiset perheet. Keskustelimme siitä miten erilaisia perheitä on olemassa ja kuinka tärkeää perhe on. Kirjoitimme isoon sydämeen  asioita mistä tietää että perhe rakastaa. Tämän jälkeen lähdimme metsäretkelle. Kävimme tutuissa paikoissa leikkimässä.

 

esikoulu:

Tänään kävimme runosmäen kirjastossa. Lapset saivat lueskella kirjoja ja jokainen sai valita yhden kirjan jonka halusi lainata. Reissu meni hyvin ja lapset muistivat kuinka kirjastossa tulee käyttäytyä. Hienoa!

perjantai 14.12

viskarit:

viskareilla oli tänään pelipäivä. Pelailimme erilaisia lautapelejä. Lapset saivat itse valita mitä halusivat pelata. Suosittuja pelejä ovat afrikantähti ja lentokenttäpeli.

esikoulu:

Esikoululaisilla oli askartelua. Teimme taideaapiseen T-kirjaimen. Aiheena oli Tähti. Lapset pistelivät mustalle paperille tähdet joihin liimattiin silkkipaperit. Tähdistä tuli upeita. Laitoimme ne valopöydälle ja ne näyttivät loistavan todella kauniisti.

 

perjantaina loppui myös meidän joulusatu Martti hiiren joulu. Martti hiiri halusi muistaa peukaloisten lapsia pienellä makealla yllätyksellä. Hyvää joulun odotusta kaikille,