Peukaloisten viikko 46

Maanantai 12.11

Viskarit:

Teimme erilaisia palapelejä, joita olimme lainanneet toisesta ryhmästä. Lapset tekivät niitä innostuneesti kun olivat heille uusia pelejä. Meillä on taitavia palapelin rakentajia. =)

Esiopetus:

Eskarit tutustuivat mainoksiin. Mietimme mitä ne mainokset oikein ovat ja missä niitä voi nähdä?  Lapset saivat mainoslehtiä katseltavaksi ja sieltä sai valita yhden mainoksen mikä tuntui itsestä kivalta.  Hyviä mainoksia löytyi. Mm. jäätelömainoksia, tyynymainoksia ja huonekalumainoksia.  Tämän jälkeen he saivat välita kauppaleikistä jonkin tuotteen mistä sai itse tehdä oman mainoksen. Mainoksista tuli hienoja ja ne laitettiin kauppaleikkiin seinälle.

Tiistai 13.11

viskarit:

Lelupäivä!! Leikimme omilla leluilla joita oli tänään saanut tuoda päiväkotiin. Leikit sujuivat hyvin ja hienosti lapset lainasivat omia lelujaan kaverille.

Esiopetus:

Löytyi uusi kirjain O. Tutustuimme O-kirjaimeen monella eritavalla. Ruokahuoneessa meillä oli erilaisia tehtäväpisteitä. Yhdessä oli tapletti jossa Molla ohjelmalla sai harjoitella O-kirjaimen piirtämistä. Toinen tehtävä oli yhdistää sanat ja kuvat toisiinsa. Tämä oli vaikea, vaikka aikuinen olikin tukena. Taiteilimme myös piipunrasseista ja muovailuvahasta O-kirjaimia. Tämä oli ihan helppoa. =) yhdessä pisteessä pääsi lapsi piirtämään Omituisen Otuksen. Se sai olla millainen vain. Vain mielikuvitus oli rajana. Teimme tietysti vielä muutaman kynätehtävänkin.

Keskiviikko 14.11

viskarit:

Meillä oli jumpparata salissa. Aloitimme kahdella alkuverryttely laululla ja sitten lapset saivat siirtyä eri pisteille tekemään erilaisai juttuja. Siellä oli hernepussin heittoa ämpäriin, tunnelin läpi konttaamista, kuperkeikan harjoittelua, mäenlaskua ja kaikkea kivaa. Lapset pitivät radasta kovasti ja aika kului mukavasti. lopuksi vielä rentouduttiin lattialla maaten ja rauhallista musiikkia kuunnellen.

Esikoulu:

Taide aapiseen uusi upea taideteos O-kirjaimesta tietysti. Aihe oli omena. Lapset leikkasivat kartongista omenan. Sitten omenaan piirrettiin muutama viiva jotka aikuinen yhdessä lapsen kanssa leikkasi terällä auki. Lapset pujottelivat näistä oransseja paperisuiroja. Omenista tuli tosi hienoja. Lopuksi sai vielä piirtää lehden jos halusi.

Torstai 15.11

viskarit:

Meillä oli vesileikkiä vessan lavuaareissa. Tämä on lasten mieluisimpia leikkejä. Täytimme vessan lavuaarit vedellä ja lapset saivat sinne erilaisia vesileluja. Lapset kävivät kahdessa ryhmässä leikkimässä jotta jokainen sai varmasti riittävästi tilaa leikille. Lapsilla oli hurjan hauskaa ja vähän siinä taidettiin kastuakin.

Esikoulu:

Tänään jatkoimme mainosten parissa. Mietimme millainen on hyvä mainos ja millainen on huono mainos. Tänään lapset jaettiin kahteen ryhmään ja toinen ryhmä sai tehdä vaate mainoksen ja toinen ryhmä mainosti moottoripyörää. Ryhmät miettivät yhdessä aikuisen kanssa millaisia asioita mainokseen pitäisi tuotteesta laittaa. Hyviä ajatuksia kyllä oli tosi paljon ja mainokset syntyivätkin nopeasti. Lopuksi molemmat ryhmät saivat vielä esitellä omat mainoksensa.

Perjantai 16.11

VALOKUVAUS PÄIVÄ!

tähän päivään mahtui vilskettä ja vilinää. Kaikkia jännitti hirveästi ja odottaminen tuntui todella pitkältä ajalta. Lopulta kun oli peukaloisten vuoro päästä kuvattavaksi sujui kaikki todella hienosti. Uskon että tuli upeita kuvia upeista lapsista.

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!