peukaloisten viikko 45

Maanantai 5.11

viskarit:

Tänään jatkui saksikoulu. Leikkasimme sahalaitakuvioita. Se oli osalle jo hieman vaikeampaa mutta harjoittelu tekee mestarin. 🙂

Esikoulu:

Teimme N-kirjain ompelutyön. Lapset pistelivät ensin pahviin reijät piirrettyjä pisteitä myöden. Sitten valitsivat langan ompeluun. Ompelun jälkeen lapset saivat vielä värittää N-kirjaimensa. Työhön liimattiin myös nappi ja lapset saivat kirjoittaa työhön sanan NAPPI ilman mallia.

 

Tiistai 6.11

Kirjastossa oli järjestetty muskaria. Menimme sinne jälleen koko ryhmän voimin. Siellä oli yksi nainen joka lennätti meidät taikamatolla laulujen maahan. Pääsimme laulamaan ja soittamaan erilaisia soittimia. Lauloimme mm eläimistä kuten nallesta, lehmästä, kanoista jne.. kiva oli.

Tämän lisäksi esikoululaiset pohtivat mitä kirjaimia ovat jo opetelleet. He tekivät myös N-kirjaimen tehtävävihkoonsa.

Keskiviikko 7.11

viskarit:

Lauluhetki päiväkodin salissa. Pidimme nalle aiheisen lauluhetken. Aluksi lauloimme muutamia nalle lauluja kuten Urpo ja Turpo, nalle tahtoo koputella. Pääsimme myös tanssimaan nallelaulun tahdissa. Tässä laulussa täytyy kuunnella tanssitaanko nopeasti vai hitaasti. Tämä on lapsista aina yhtä hauskaa! 🙂 Löysimme myös ämpärirummut joita saimme soittaa musiikin tahdissa. Lopuksi vielä jumppasimme jo tutuksi tulleen nallejumpan.

Esikoulu:

Opettelimme jälleen ryhmässätoimimisen taitoja ”aarresankareiden” matkassa. Tutkimme erilaisia kiviä, minkälaisia ne oikein ovat? Muotoja, pinta, paino jne. Käytimme myös suurennuslasia kivien tutkimiseen. Tutkimme myös magneetin toimintaa, ottaa kiinni ja hylkii. Todettiin että magneetti ei ota kiveen kiinni, pitää olla jotain metallia, sanoivat lapset.

Torstai 8.11

viskarit:

Eläinlasten elämää jatkui tänään. Aiheena oli itsetunto ja kannustaminen. Aluksi keskustelimme mitä nämä asiat oikein tarkoittavat. Lapset ymmärsivät ja osasivat kertoa jo aika hyvin. Sitten oli itse esutyksen vuoro. Sadussa siili tunsi itsensä tosi huonoksi ja rumaksi eikä halunnut osallistua suden ja pupun kilpailuihin. Mietimme lasten kanssa mitä suden ja pupun nyt tulisi tehdä. Hienosti lapset vastailivat että siiliä pitää lohduttaa ja täytyy tehdä jotain mistä siilikin pitää. Lopuksi näytin lapsille yksitellen kuvan arvokkasta ja tärkeästä aartesta, joka oli tietenkin lapsen oma kuva. 🙂

Esikoulu:

Kävimme metsätähtien ryhmässä käyttämässä heidän seinällä olevaa näyttötaulua. Jokainen sai kokeilla peliä jossa kävyt etenivät sankoa kohden. kävyissä oli numeroita 1-4 ja kun täppäsi kahta samaa numeroa pystyi pelaamaan pitkään käpyjen vauhdin hidastuessa. Kävyt menivät sankoon, jos pareja ei löytynyt ja peli päättyi. Teimme myös muotopaloja apuna käyttäen erilaisia tehtäviä. Muotoja oli 3, neliö, ympyrä ja kolmio. Värejä oli 4, punainen, vihreä, sininen ja keltainen.

Perjantai 9.11

viskarit:

tänään oli koko päiväkodin viskareiden yhteinen tapahtuma päiväkodissa. Aluksi kokoonnuimme niittyvillojen lepohuoneeseen jossa lauloimme muutaman suujumppa laulun. näin saimme tahtuman mukavasti aloitettua. Lapset jaettiin kolmeen ryhmään ja jokainen ryhmä kiersi tehtävä pisteillä. Tehtäväpisteitä oli kolme. Yksi piste oli aamuhuoneessa jossa oli piirtämistä laulavan kynän tahdissa sekä laulettiin ja leikittiin karhu nukkuu leikkiä. Toinen piste oli niittyvillojen lepohuoneessa jossa piti kuunnella erilaisia ääniä ja tunnistaa niitä. Kolmas piste oli laulusalissa jossa lapsille annettiin erilaisia tehtävä ohjeita ja niitä piti noudattaa. Esim. mene pöydän päälle, hyvi yhdellä jalalla, konttaa, kiipeä puolapuille jne.. LOpuksi vielä keräännyttiin kaikki yhteen sulkemaan soittorasiaa. oli kyllä kiva päivä ja lapset olivat jälleen taitavia. 🙂

Esikoulu:

Esikolulaisilla oli eskaritehtäviä. piti miettiä mikä alkaa samalla ääntellä kuin laatikossa oleva kuva?