Peukaloisten viikko 43

Hei, valitettavasti viime viikon blogi jäi kirjoittamatta sairaspoissaolon vuoksi. Pahoittelut siitä.

Maanantai 22.10

Maanantaina menimme koko peukaloisten ryhmä jälleen kirjastoon satutunnille. Tällä kertaa aiheena olivat itämaiset sadut. Kuulimme kaksi satua, toinen kertoi hattumyyjästä joka teki hattuja ja toinen kertoi ilkeästä kuninkaasta ja nokkelasta kanasta.

 

Tiistaina 23.10

Esikoulu:

Eskarit menivät palloiluhalliin, jossa oli aluksi alkuleikkejä ja venyttelyä. Esim. maa meri laiva leikki ja kuka pelkää mustekala. Tämän jälkeen vuorossa oli temppurata. Radalla oli puolapuilla kiipeämistä, tasapainoilua penkillä, kuperkeikkaa, trampoliini sekä hypittiin yhdellä jalalla ja liikuimme erilaisilla tavoilla. Esim. rapukävely. Pääsimme myös heittelemään palloja koriin. Viimeiseksi oli vielä rentoutusta. lapset saivat parit ja vuorotellen hierottiin kaverin selkää ja jalkoja hierontapallolla.

Päiväkodille päästyttyä oli vielä omanlelun kanssa leikkimistä.

 

viskarit:

viskareilla oli liikenneturvallisuudesta asiaa. He keskustelivat liikennemerkeistä, liikenteestä ja heijastimista. Heijastinliivejä he tutkivat, sen heijastavaa pintaa kun pimeässä valo osuu siihen. ulkona he kävivät kävelyllä liikennemerkkejä tutkien.

Viskareilla oli myös omanlelun päivä ja tämän jälkeen he leikkivät omilla leluilla.

 

Keskiviikko 24.10

Esikoulu:

keskiviikkona oli satupäivä. Menimme päiväkodin saliin jossa ensin jumppasimme nallen syyspäivä jumpan. Tässä nalle heräilee ja lähtee ystävänsä otsoherran luokse. Matkalla on mutkia ja joudutaan jopa ryömimään pensaiden alitse. Lapsista jumppa on tosi kiva. Tämän jälkeen aikuiset esittivät pöytäteatterina sadun 3 karhua jonka myös lapset pääsivät esittämään jokainen vuorollaan. Lopuksi vielä oli nalle aiheinen väritystehtävä.

Viskarit:

Viskarit leikkivät ja pelailivat ruokahuoneessa. päiväkodin omassa salissa he liikkuivat tasapainoa harjoittaen. Siellä oli liikunta rata ja he leikkivät että rata oli meren päälä joka kuhisi krokotiilejä, haita sekä mustekaloja. Hauskaa ja jännittävää!

 

Torstai 25.10

Esikoulu:

esikoululasilla oli aamulla ensin pelipäivä. Pelailimme erilaisia lautapelejä. oli afrikantähteä, kaninloikkaa, unoa ym..

kävimme palloiluhallissa jonne lyseon 5lk. oppilaat olivat järjestäneet esikoululaisille tehtävä pisteitä. Siellä oli viisi erilaista pistettä. hippaleikki, polttopallo, väripeili peli, hyppelyä sekä puu leikki. kaikissa pisteissä oppilaat ohjasivat esikoululaisia. oli kiva.

Viskarit:

Heille luettiin satu kirjasta häijyherneitä ja lempeyslientä (opas lasten ristiriitatilanteiden ehkäisyyn). Aloitimme tekemään eläinhahmoja, tänään teimme koiran.

 

Perjantai 26.10

kokotalon yhteinen lauluhetki päiväkodin salissa. Aiheena oli heijastimet. saliin oli ripustettu heijastimia joiden taka löytyi aina joku laulu. lapset saivat jokaisesta ryhmästä vuorollaan käydä etsimässä heijastimia. Laulettavia lauluja oli mm. hiiri laulu, pää ja olkapää, kellari laulu, laulu heijastimista ym..

lauluhetken jälkeen eskarit lähtivät metsään majalle leikkimään ja viskarit tekivät tehtäväkorteista erilaisia liikkeitä. esim. yhdellä jalalla seisomista ym..

Maanantaina ja tiistaina oli lakon vuoksi keittiöt suljettu emmekä saaneet päiväkotiin ruokaa. Peukaloisissa lapset olivat hyvin tyytyväisiä kun saivat tuoda omia eväitä päiväkotiin. 🙂

hyvää viikonloppua kaikille!!