Peukaloisten viikko 41

 

Maanantai 8.10

Olimme koko peukaloisten ryhmä yhdessä runosmäen kirjastossa seuraamassa satu tuntia. Siellä oli yksi hassu mies joka esitti erilaisia hauskoja temppuja. Lapset miettivät oliko se ihan oikea taikuri??? Naurua ainakin riitti.

Tiistai 9.10

Viskarit:

Viskareilla oli tänään pelipäivä.  Jokainen sai tehdä haluamansa palapelin ja koittaa kuinka vaikean palapelin jo osaa tehdä. Hienosti se tekeminen jo sujuu kaikilta. Osa tekee jo jopa 100 palan pelejä.

Esiopetus:

Esikoululaisilla oli jännittävä päivä kun päiväkotiin saapui hammashoitaja. Menimme kaikki saliin minne tulivat kaikki päiväkodin esikoululaiset. Aluksi hammashoitaja vähän kyseli lasten hampaiden harjauksista ja sitten hän luki yhden tarinan hammaspeikosta ja ihmeaineesta nimeltään Fluori. Lapset jaksoivat kuunnella hienosti koko sadun ja osasivat myös vastailla satuun liittyviin kysymyksiin. Tämän jälkeen menimme Metsätähtien vessaan pesemään hampaat. Jokainen sai oman hammasharjan ja hammashoitaja opasti hampaiden pesua SUURIEN hampaiden kanssa.

Keskiviikko 10.10

Viskarit:

Meillä oli metsäretki päivä. Lähdimme aamupiirin jälkeen metsään ja otimme ipadin mukaan jotta lapset saivat kuvata löytämiään sieniä. Metsä oli ihanan syksyinen  ja huomasimme kuinka kauniita lehtiä oli jo pudonnut paljon maahan. Lehtien seasta lapset löysivät monia sieniä ja jokainen valokuvasi oman mieleisensä sienen. tuli hienoja kuvia.

Kun tulimme takaisin päiväkodille meillä oli Eläinlasten elämää tuokio. Eläinlasten elämää on tunnetaitojen harjoittelua pöytäteatterin keinoin. Siinä seikkailevat Susi, pöllö, peura, Siili, pieni siili ja pupu.  tänään aiheena oli auttaminen.  Tarinassa pöllön lempikirja oli kadonnut ja sudella ja peuralla oli leikki kesken. Mietimme lasten kanssa miltä pöllöstä tuntui ja mitä suden ja peuran olisi nyt pitänyt tehdä. Hienosti lapset osasivat sanoa että pöllöllä on pahamieli ja että sitä pitää auttaa.

Esikoulu:

Esikoululaisilla oli jumppapäivä päiväkodin salissa. Tänään oli satujumppaa ja aiheena retki. Jumpassa aikuinen kertoo tarinaa ja lapset liikkuvat tarinan mukana. Aluksi pakattiin tietysti reput ja niin retki voi alkaa. Matkaan mahtui mutkaisia teitä ja suriseviä mehiläisiä. välillä tietysti piti myös pysähtyä eväitä syömään. =)

Kävimme myös vierailulla Metsätähdissä jossa pääsimme kuuntelemaan satuja monella erikielellä.

Torstai 11.10

viskarit:

Tutustuimme perusväreihin sekä vihreään väriin. Aluksi kävimme värit läpi ja kaikki tunnistivat hienosti kaikki värit. Jokainen lapsi sai vuorollaan etsiä huoneesta jotain pientä punaista, keltaista, sinistä ja vihreää. nämä tavarat kerättiin samanväriselle alustalle.  Pääsimme tekemään taidetta hieman erilaisella ja hauskalla tavalla. Lapset saivat puhaltaa pillillä purkkiin jossa oli väriä, vettä ja saippuaa. tästä syntyi värikästä saippua vaahtoa joka valui purkista paperille. Lapsista tämä oli tosi jännää ja hauskaa. =) Pääsimme myös lajittelemaan värejä eritavalla. oli mm. nappeja ja keppejä mitä piti järjestää värin mukaan.

Esikoulu:

Aiheena oli tänään vertailu. Vertailimme määriä ja kokoja. Mikä on isompi ja mikä pienempi.  Katsoimme myös yhtäsuuria asioita.  Lapset pääsivät tekemään legoilla erikokoisia torneja. Oli myös tehtävä jossa aikuinen pysi tekemään tietyn kokoisia torneja. esim. valmiina oli kaksi erikokoista ja lapsen piti tehdä vielä yksi keskikokoinen . Vaikeita tehtäviä mutta eskarit suoriutuivat hyvin.

Perjantai 12.10

viskarit:

Viskareilla oli tänään musiikki piirtämistä. Kaikki saivat omat isot paperit lattialle sekä väriliidut. Musiikki soi ja lasten oli tarkoitus piirtää mitä musiikissa sanottiin. ”kynä se tanssii näin, kynä se hiipii näin , kynä se juoksee näin jne… ” Tämä oli lapsista tosi hauskaa ja upeita sekä värikkäitä töitä syntyikin.

Esikoulu:

Esikoululaiset lähtivät vuorostaan metsään katsomaan syksyn merkkejä. Löytyi myös ihania punaisia ja oransseja lehtiä. Lapset saivat kuvat löytämiään sieniä ipadillä. Kävimme myös majalla hieman leikkimässä.

Päiväkodilla meillä oli taide-aapisen kansion tekemistä. Jokainen sai valita minkä värisen kansion haluaa tehdä. Sitten lapset etsivät lehdistä oman nimen kirjaimia ja leikkasivat ne irti. Näistä kirjaimista he kirjoittivat kansioon oman nimensä. Tuli hienoja nimiä. Kansion sai myös koristella leikkaamillaan kuvilla tai sai ihan itse piirtää jotain kiva. Kansioista tuli hienoja ja jokaisen itsrnsä näköisiä.

Olemme myös huomioineet viikon aikana luku kuukautta ja lukeneet tavallista enemmän kirjoja. Myös kirja passit on lähetetty lasten mukana koteihin.

 

Hyvää viikonloppua kaikille!