peukaloisten viikko 40

Maanantai 1.10

Viskarit:

Viskareilla oli metsäretki päivä. Menimme viskareiden omalle majalle leikkimään. Siellä lapset innostuivat kepeillä koputtelemaan  puita. Se oli hauskaa!  Näimme myös syksyn merkkejä kuten sieniä ja pudonneita lehtiä ja neulasia.

Metsäretken jälkeen tulimme päiväkodille ja tutustuimme erilaisiin muotoihin. Ympyrä, neliö ja kolmio tulivat tutuiksi mm. lapset leikkasivat muodot erivärisiltä papereilta.

Esikoulu:

Esikoululaisilla oli viimeinen uimakoulupäivä. Kävimme uimakoulussa 5 kertaa impivaarassa ja lapset oppivat tosi paljon uusia asioita. Osa rohkeni pistää kasvot veteen, osa oppi kellumaan. paljon hyviä oivalluksia syntyi. Laskimme myös viimeisellä kerralla vesiliukumäestä. Se oli kiva!

matkalla uimakouluun

Tiistai 2.10

Peukaloisissa vietettiin koko ryhmän satunaamiaisia! jokainen lapsi ja aikuinen sai pukeutua kiva naamiaisasuun. Meillä oli spaidermanejä, prinsessoja, kuningas, ballerina, alligaattori ja yksisarvinenkin löytyi. Olihan siellä myös keiju, saapasjalkakissa sekä Pikachu.

Juhlissa oli muotinäytös jossa halukkaat saivat esitellä oman asunsa muille. Lähes kaikki osallistuivatkin näytökseen.

Kuten juhlissa kuuluukin niin siellä myös tanssittiin ja hieman herkuteltiin popcornilla ja mehulla.

Näimme myös kaksi teatteri esitystä. Prinsessa ja herne sekä hurja merirosvo satu.  Juhlissa oli vauhtia ja naurua. Kaikilla oli kiva!!

 

Keskiviikko 3.10

Viskarit:

Aloitimme syksyisen sieni askartelun. Tänään teimme sienelle jalan. Se oli kiva koska teimme jalan omaa jalkaa käyttäen. Maalasimme jalan valkoisella sormivärillä ja painoimme jalan paperille. se hieman kutitti.

Esikoulu:

Eskarilaiset tutustuivat  numeroihin 1-6. Meillä oli erilaisia tehtäviä joissa lapsi pääsi laskemaan ja järjestelemään erilaisia asioita. Mm. Jäätelöpalloja piti laskea oikea määrä, Hiiren häntään tuli laittaa oikea määrä helmiä, erivärisiä nalleja sai järjestää värin ja koon mukaan. ym..  tehtävät olivat kivoja ja osa hieman vaikeita mutta hienosti kaikki selvittivät tehtävät.

Torstai 4.10

Viskarit:

Tänään jatkoimme sieni askartelua. Jalanjäljet olivat kuivuneet joten pääsimme leikkaamaan niitä. lapset saivat myös valita tekevätkö punaisen myrkkysienen vai ruskean tatin. He leikkasivat sienille haluamansa hatun ja sieni liimattiin pahville johon lapsi oli saanut värittää taustan.  Halukkaat saivat myös askarrella sieneen madon.  Tuli hienoja syksyisiä sieniä.

Eskarit:

S-kirjain löytyi. Tutustuimme kirjaimeen S monella tavalla. Mietimme S kirjaimella alkavia sanoja ja nimiä. Leikimme hernepusseilla S-piiriä, jossa hernepussi kiersi lapselta toiselle ja kenen kohdalle se pysähtyi niin se lapsi sai keksia jonkun S kirjaimella alkavan sanan. Hauskaa oli kun sanoimme ”vesihiisi sihisi hississä” 🙂

Perjantai 5.10

Viskarit:

Viskareilla oli koko päiväkodin 5-vuotiaille järjestetty yhteinen liikuntarata päiväkodin pihalla. Siellä oli tasapainoilua, kiipeilyä, heittämistä ym…. myös ”matoja” sai etsiä hiekkalaatikosta.  Aloitimme ja lopetimme yhteislaululla.

Esikoulu:

Taide-aapiseen S-kirjain.

Katsoimme pienen videon erilaisista sienistä ja Sari oli tuonut kotipihaltaan ison kärpässienen näytille. Teimme syksyisillä lehdillä Lehtipainantaa isolle paperille, joko valkoiselle tai ruskealle. Tämän jälkeen askartelimme omat sienet. jokainen sai piirtää oman sienensä ja sitten leikata sen. Sieni liimattiin tähän syksyiseen lehtipainanta paperille. Tuli todella hienoja sieniä!!

Tällä viikolla meillä on ollut peukaloisissa TET tyttö lyseon koulusta. Nea oli koko viikon tutustumassa työelämään meidän kanssamme.

Esikoululaisille esiteltiin myös Kettu joka tulee vierailemaan jokaisen esikoululaisen kotona vuorollaan. Kettu tulee vierailulle aina perjantaisin ja ketun mukana oleva vihko luetaan muille eskarilaisille.

hyvää viikonloppu!