Peukaloisten huhtikuu-18

Kevät saapuu vähitellen ja olemme käyneet metsässä etsimässä kevään merkkejä.

Huomasimme että aurinko on sulattanut lunta ja kuinka siitä on tullut suuria vesilammikoita.

Vedestä on muodostunut puroja jotka solisevat kauniisti.

Löysimme myös kevään ensimmäisen leskenlehden.

Tutulta majapaikaltamme oli myös lumet sulaneet ja saimme sinne oman puroleikin. Kyllä vesi on kiva!!!

Veden innoittamana jatkoimme vesileikkejä myös päiväkodissa. Lapset saivat leikkiä lavuaareilla sekä erilaisilla vesiastioilla. Käytössä oli erilaisia vesileluja ja purkkeja.

Pilleilläkin pääsivät puhaltelemaan.

Esikoululaiset pääsivät Lyseon kouluun aamupalalle. Meille tarjoiltiin ihanaa puuroa, vastaleivottua sämpylää, maitoa sekä vesimelonia. oli kyllä hyvää!!

Syömisen jälkeen kiertelimme hieman koulua ja pääsimme kurkistamaan ovelta erään 7lk. tuntia.

Koulu oli iso ja hieno!

Jäniksillä oli metsäretki, jonka jälkeen he maalasivat musiikin tahdissa. Lapset saivat maalata niitä asioita joita musiikki toi heille mieleen. Maalauksista tuli upeita.

Eskarilaiset kävivät jälleen metsässä kevättä ihailemassa. kuulimme kaunista linnun laulua.

Tutulla purolla jatkoimme vesileikkiä ja innostuimme uittamaan keppejä. Siitä saimmekin idean omiin kaarnaveneisiin. Kaikki halukkaat keräsivät omat kaarnat ja päiväkodilla rakensimme niitä omat veneet. Saimme myös hieman apua päiväkodin johtajalta.

Peukaloiset tutustuivat liikennemerkkeihin ja liikenteeseen. Kävimme keskustelua liikenteessä liikkumisesta ja järjestimme lähiympäristössä liikennemerkkien bongausta. Paljon löytyi merkkejä, tuttuja ja vähemmän tunnettuja.

Leikimme sisällä autoleikkiä jossa liikennemerkit olivat kovasssa käytössä.

Kävimme myös linja-autolla liikennepuistossa opettelemassa liikennesääntöjä. Näimme paljon erilaisia kulkuvälineitä kuten autoja, linja-autoja, pyöriä mopoja ym..

Huhtikuu päättyi koko päiväkodin yhteiseen vappujuhlaan. Lauloimme ja leikimme yhdessä salissa. Vappuun kuluu tietysti sima, serpentiini sekä ilmapallot.