Koti ja koulu

LÄKSYPARKKI

POISSAOLOT
Huoltajan on ilmoitettava oppilaan poissaolosta koulun mahdollisimman pian ensimmäisen poissaolopäivän aamuna. Kätevintä on tehdä poissaoloilmoitus Wilmassa.

Muusta kuin sairaudesta johtuvat poissaolot on anottava hyvissä ajoin. Yli kolmen päivän poissaolot anotaan rehtorilta, tätä lyhyemmät poissaolot voi myöntää luokanopettaja. Poissaolohakemuksen voi tehdä Wilman välilehdellä ”Hakemukset ja päätökset”.

KOULUTAPATURMAT
Koulutapaturma on koulussa tai koulumatkalla sattunut äkillinen ruumiinvamma.
Toimintaohjeet tapahturman sattuessa:
– Ilmoita koulutapaturmasta heti opettajalle tai koulun terveydenhoitajalle.- Opettaja tai terveydenhoitaja täyttää koulutapaturmailmoituksen, jonka allekirjoittaa rehtori, opettaja, terveydenhoitaja tai lääkäri.
– Hoidosta aiheutuneet laskut tulevat suoraan kouluun maksettavaksi vain mikäli tapaturmailmoitus on tehty.
– Korvataan vain julkisen sektorin hoitopalvelujen taksojen mukaiset kustannukset.

OPPILAAN KADONNEEN TAI SÄRKYNEEN OMAISUUDEN KORVAAMINEN
Koulussa olevan oppilaan henkilökohtaisen omaisuuden korvaamisessa lähtökohtana on, että jokainen vastaa itse itselleen aiheutuneista vahingoista. Vahingonkorvauksen saaminen vaatii vastuuperusteen. Korvattaviin tapauksiin sovelletaan vahingonkorvauslakia.
Turun kaupunki ei korvaa
– opetustilanteessa rikkoutunutta omaisuutta mikäli oppilas on toiminut vastoin annettuja ohjeita
– koulun naulakkotiloissa olevaa omaisuutta
– välitunnilla vahingoittunutta omaisuutta
– kotivakuutuksen omavastuuosuutta
– oppilaiden omasta halustaan kouluun tuomaa, opetukseen liittymätöntä omaisuutta esim. matkapuhelimia

POLKYPYÖRÄN KÄYTTÖ KOULUMATKOILLA
Koska pienet lapset eivät aina osaa tai huomaa seurata liikennettä, koulu suosittelee, että 1.-2.-luokan oppilaat eivät kulkisi koulumatkoja polkupyörällä. Kaikki pyörällä  koulumatkoja kulkevat oppilaat käyttävät pyöräilykypärää. Polkupyörien säilytyspaikka on pyörätelineillä koulun hiekkapiha-alueella EI sadekatoksen alla. Polkupyöräalueella ei oleskella välituntien aikana.

OPPILASKUNTA
Pansion koulussa toimii oppilaskunta. Oppilaskunnan hallitus valitaan koko koulun yhteisillä vaaleilla yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan.
Oppilaskunnan hallituksen säännöt

VANHEMPAINYHDISTYS
Pansion koulun Vanhempainyhdistys ry on perustettu vuonna 2004. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Pansion koulun oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa, tukea koteja ja koulua niiden pyrkimyksessä luoda lapsille hyvä oppimis- ja kasvuympäristö sekä edistää heidän tasapainoista ja monipuolista kehitystään. Yhdistys voi tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä ja sen tarkoitus on toimia oppilaiden vanhempien yhteistyöelimenä. Toiminta-ajatuksenamme on ollut pyrkiä tarjoamaan oppilaille ja heidän perheilleen mukavaa yhteistä tekemistä omalla asuinalueellamme ja siten tukea oman alueemme yhteisöllisyyttä.

Lukuvuoden aikana vanhempainyhdistys järjestää muutaman jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman koulun oppilaille. Syksyllä järjestetään koulun alimpien luokkien oppilaille Halloween-henkinen puuhailta, keväällä 3.-6.-luokkalaisille ystävänpäivädisko. Lisäksi ennen joulua järjestetään joulukorttipaja, johon oppilaat ja heidän vanhempansa saavat tulla askartelemaan joulukortteja omaan käyttöönsä. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös muita tapahtumia ja toimintaa koululaisille, koko perheille tai vanhemmille.

Vanhempainyhdistyksen toiminta on täysin vapaaehtoista työtä koulun ja oppilaiden hyväksi. Jäsenmaksuja ei peritä, vaan toiminta rahoitetaan tapahtumien tuotoilla. Vanhempainyhdistys on mm. hankkinut oppilaiden käyttöön liikuntavälineitä (luistimia, pulkkia, pesäpallovälineitä yms.), välituntileluja ja askartelutarvikkeita. Yhdistys on myös hankkinut koululle teatterinäytöksen Tatun ja Patun Suomi sekä järjestänyt kilpailuja, joista on erikseen mainittava vuonna 2010 järjestetty koulun maskottikilpailu, jonka voittajaksi kuoriutui Pansku Pingviini. Keväisin vanhempainyhdistys jakaa stipendejä parhaiten omaa suoritustaan parantaneille 2. ja 6. luokan oppilaille.

Vanhempainyhdistyksen kokoukset pyritään pitämään kaikille avoimina kokouksina, joihin jokainen vanhempi on tervetullut mukaan. Kokousajankohdasta tiedotetaan Wilman kautta. Myös kokouspöytäkirjat tulevat Wilmaan kaikkien luettaviksi.

Vanhempainyhdistyksemme toiminta on täysin vapaaehtoista. Jokaiselle löytyy varmasti jotain mukavaa tekemistä. Yhdistystoimintaan ei tarvitse sitoutua koko vuodeksi, vaan halutessaan voi osallistua vaikka vain yhden tapahtuman järjestelyyn. Uusia ideoita ja auttavia käsiä tarvitaan aina. Tärkeintä on, että toimintamme tulee jatkossakin säilyttämään iloisen luonteensa.
Yhdessä tekemällä saamme aikaan enemmän!

Vanhempainyhdistyksen sähköposti: pansion.vyry@gmail.com

PYSÄKÖINTI PIHA-ALUEELLA
Pysäköinti ja oppilaiden noutaminen koulun piha-alueelta on ehdottomasti kielletty turvallisuussyistä! Pysäköiminen koulun eteen Pernontielle on sallittu.

KOULUVAARI
Kouluvaari Jorma Kytömäki vierailee koulussamme aina torstaisin. Kouluvaarit ry on koulujen kasvatustoimintaa tukeva aatteellinen yhdistys, johon kuuluu noin 80 kouluvaaria. Heitä on Turussa ja sen lähiympäristössä yli 30:ssa alakoulussa. Kouluvaaritoimintaa on ollut Turun seudulla yli kymmenen vuotta.

ICEHEARTS
Pansion koulun oppilaita on mukana Icehearts –toiminnassa.
Kysymyksessä on pienelle ryhmälle poikia suunnatusta toiminnasta, jonka tarkoituksena on antaa tukea poikien kasvuun ja kehitykseen mm. liikuntaharrastuksen muodossa.
Icehearts on työväline ja yhteistyökumppani kunnan peruspalveluille. Icehearts -kasvattaja Niko Valikainen on mukana myös koulumme arjessa ja on tarvittaessa oppitunneilla oppilaiden tukena.
Lisätietoa Icehearts -toiminnasta löydät osoitteesta: www.icehearts.fi