EduHack – oppimista yhdessä tehden

EduHackin aikana on ollut hieno huomata, miten yhdessä töitä tekemällä ja jakamalla rooleja jokaisen vahvuuksien mukaan saadaan aikaan paljon enemmän kuin yksin.

EduHackissa tiimiläiset olivat intensiivisesti kolme päivää ja yötä yhdessä ja tekivät töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Kolme vuorokautta hitsasi porukat yhteen. Normaalista poikkeava ympäristö, uudet ihmiset ja ideointia boostaavat workshopit innoittivat ideoimaan ihan eri tavalla kuin normaalilla oppitunnilla. Tulokset olivat sen mukaiset, aivan mahtavia ideoita!

Kuvassa yllä osallistujat odottelevat karsintakierroksen tuloksien julkaisemista ja tietoa mitkä tiimit pääsevät jatkoon pitchauksien jälkeen.

Kiitokset järjestäjille hyvistä puitteista! Ruokahuolto toimi hyvin ja snackia oli kaikille koko ajan tarjolla. Aikataulussa pysyttiin ja apua sai kaikissa ongelmissa.

Kenellekään osallistujalle ei EduHack varmasti mennyt hukkaan, koska tapahtumasta sai esiintymiskokemusta, kontakteja ja uusia ajatuksia roppakaupalla.

EduHackin luonteeseen kuuluu kuitenkin palkita parhaat, joten tässä tuloksia:

Koko EduHackin voitti tiimi Myryas, joka vastasi GIS and satellite data in learning -haasteeseen. Myryaksen idea hyödynsi hienosti sekä paikkatietoa että SYKEN avointa vedenlaatudataa. Tuloksena oli vedenlaatutiedoista selkeästi kertova sovellus, joka taipuu monelle käyttäjäryhmälle aina mökkeilijöistä asiantuntijoihin.

GIS-haasteessa toiseksi tuli Guardians of Gargarin. He esittelivät PaikkaOpin jatkosovelluksena mahdollisuuden tuoda ja esittää historiallista dataa kartalla näytöllä näkyvän helposti käytettävän liukusäätimen avulla avulla. Idea sisälsi myös ympäristön 3d-mallinnoksen, johon dataa kerätään joukkoistamisen avulla.


Kolmas GIS-haasteeseen osallistunut joukkue Varsinaiset, joka esitteli tehtävämallin PaikkaOppiin. Siinä eri karttakerroksia päällekkäin asettamalla on mahdollista etsiä sopivia reittejä esimerkiksi maastopyöräilyyn.

Suuret kiitokset PaikkaOpin ja SYKEn haasteeseen osallistujille ja kaikille hackaajille!

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.