LUISTELUUN- JA JÄÄPELEIHIN LIITTYVÄT OHJEITA KOULUSSA

LUISTELU- JA JÄÄPELIKAUSI ON ALKANUT KOULUSSA- OHJEIDEN KERTAUSTA

VARUSTEET
Luistelussa oppilailla tulee luistinten ohella olla riittävän lämpimät ulkoliikuntaan sopivat ulkovaatteet. Pipo lämmittää päätä mukavasti ja antaa samalla pientä suojaa kaatumisen yhteydessä. Luistelussa oppilailla tulee olla myös riittävän lämpimät ja paksut käsineet/hansikkaat, jotka suojaavat käsiä myös kaatumisten yhteydessä. Koululla ei ole oppilaille tarjolla vara/lisävaatetusta, vaan vastuu oikeanlaisesta pukeutumisesta on kodeilla.

Luistimia saa melko edullisesti kaupoista ja hyviä kauppoja luistimista ym. talviurheiluvälineistä voi tehdä myös kirpputoreilta tms. Koululla on oppilaille muutamia varaluistimia tarjolla, mutta toivottavaa on että jokaisella oppilaalla olisi omat luistimet käytössä liikuntatunneilla. Jos kuitenkin kotiin on jäänyt tarpeettomaksi hyväkuntoisia luistimia tai muita talviurheiluvälineitä, otamme ne tänne koululla ilomielin vastaan oppilaiden käyttöön.

1.-2.luokan oppilaiden tulee käyttää liikuntatunneilla luistellessa kypärää; suositeltavaa on että myös 3.-6.luokan oppilaat käyttävät liikuntatuntisin kypärää. Tarvittaessa jos luistelu-/jääkiekkokypärää ei kotoa löydy, myös pyöräilykypärää voi tällöin käyttää. Kypärän alla käytetään joko pipoa tai kypärähuppua suojaamaan päätä kylmältä.
MAILAPELEISSÄ ON KAIKKIEN OPPILAIDEN AINA EHDOTTOMASTI KÄYTETTÄVÄ KYPÄRÄÄ!

MUITA OHJEITA LUISTELUUN LIITTYEN
Pienet oppilaat saavat tarvittaessa apua luistinten nauhojen kiristämisessä esim. opettajilta, avustajilta tai kummiluokan oppilailta. Koska liikuntatuntien aika on rajallinen, toivottavaa olisi kuitenkin että myös pienet oppilaat kotona harjoittelisivat ainakin laittamaan luistimet omatoimisesti jalkaansa, niin tälläkin pienellä toimenpiteellä saadaan lisättyä luokan luisteluun käytettyä aikaa.

Luistimet ja muut varusteet tulee pakata omaan kassiin, ja muistakaa merkitä tarkkaan kaikkiin varusteisiin oppilaan nimi! Kassissa olisi hyvä olla myös pieni pyyhe tms. luistinten terien kuivattamista varten luistelun päätyttyä.

Koska käytössämme on lämmin luistelukoppi, oppilaiden varusteiden vaihto ja lämmittely ulkoliikuntatunneilla sujuu helposti. Liikunanopettajat huolehtivat että oppilaat pääsevät lämmittelemään riittävästi kunnon pakkasilla.

Vaikka talven aikana pyrimme säännöllisesti käymään luistelemassa täällä koulussa, oppilaan luistelun ja jääpelien perustaitojen kehittymiselle on omatoiminen harjoittelu vapaa-ajalla. Kannustakaa kotona lapsianne lähtemään kavereiden kanssa luistelemaan ym. Ja jos vain mahdollista, lähtekää itse myös lähikentallä lastenne kanssa ulkoilemaan!