Kesä alkaa vaihtua syksyksi. Vieläkin ihmettelemme ikkunasta auringonkukkiemme kukintaa ja toisaalta kuihtumista. Lapset pohtivat kovasti, miksi toiset niistä näyttävät kovasti iloisilta ja toiset surullisilta …

Edelleen on laulettu tutustumislauluja ja leikitty tutustumisleikkejä ja lapset alkavat jo muistaa toistensa nimet.

Keskiviikkona kesälumikot innostuivat maailman kartasta. Katseltiin eri maiden lippuja ja ihmeteltiin, missä kaikissa maissa kukin oli käynyt. Huomattiin, että eri maissa ja kodeissakin puhutaan monia eri kieliä. Eteisen seinällemme ilmestyy pian lippuja ja tervetuloa-toivotus aina kyseisen maan kielellä.

Tunne-&kaveritaitoja harjoiteltiin perjantaiaamulla pienryhmissä. Lapset lähtevät mukavasti pohtimaan erilaisia tunteita ja osaavat jo valita oman tunnetilansa mukaisen kuvan. Päivittäin esim ruokapöydässä lapset katselevat noita seinällämme olevia kuvia ja nimeävät niissä näkyviä tunteita ja kyselevät toisiltaankin ”miltä susta tuntuu”.

Metsäretkelle lähdettin sadetakein ja kumpparein varustettuina, mutta aurinko päättikin tulla mukaan retkellemme 😀Teimme ensimmäistä kertaa ”pitkän lenkin” ja matkan varrella pysähdyttiin useasti maistelemaan niin mustikoita kuin puolukoitakin. Löydettiinpä muutama kanttarellikin.

Ensi viikolla alamme siirtyä uuden projektin pariin, metsään taitaa sekin liittyä…. Ja olemme päättäneet lähteä leikkimään metsään maanantaisin ulkoilun ajaksi, toki perjantaiset metsäretket (usein vähän pidemmät) jatkuvat edelleen.

Lumikkoviikko 31.8.-4.9.