Maanantaina pidimme syksyn ensimmäisen lasten palaverin. Osalle tämä oli ensimmäinen kerta ja heille tämä oli vielä aika hämmentävää ja vähän vaikeaakin. Aikuiset ihan oikeasti kysyivät lapsilta ideoita ja ajatuksia metsäprojektiin ja ne kaikki vielä kirjattiin (ja piirrettiin) paperille, joka nyt löytyy ryhmän seinältä. Näitä heidän toiveitaan ja ideoita me otamme mukaan suunnitellessamme toimintaa. Ensimmäinen toive on jo toteutettukin: jokainen sai askarrella oman pörröhäntäisen oravan! Erityisen paljon tulikin toivetta askartelemisesta. Toivottiin myös lelujen kanssa leikkimistä metsässä, maalaamista sekä kirjan lukemista metsässä ja suurennuslasien mukaan ottamista .

Lauluhetkellä oli mukana laulujen lisäksi pehmoeläimet ja vähän matematiikkaakin. Oravan käpyjä laskemalla saatiin aina selville seuraava laulu tai leikki. Meillä lasketaan muuten paljon ihan arkisissa tilanteissa etenkin ruokapöydässä tai esim pienissä odottelutilanteissa. Kuinka monta ovea? Kuinka monta ikkunaa? Kuinka monta lasta?

Jumppahetkelle pääsi tällä kertaa 3 lasta kerrallaan. Taitorataa pitkin taaskin mentiin (kuperkeikkoja, tasapainoa, ryömimistä, hyppelyitä). Tällä kertaa haettiin muistipelin tavoin pareja salin toisestä päästä. Tämä tuokiorunko on tällä hetkellä lasten suuressa suosiossa eikä salista oikein malteta lähteä pois, kun on niin kivaa …

Lumikkoviikko 21.-25.9.2020