Lumikoiden pyöräilypäivänä aurinko paistoi ja lapset iloitsivat.
Aamulla ensin vähän ”kuivaharjoiteltiin” sisällä pyörälläajoa, jarruttamista ja suuntamerkin näyttämistä laulun ja liikunnan keinoin.
Ulos päästyämme kaikki tarkistivat pyöränsä kunnon; toimiiko jarrut, onko renkaissa ilmaa… Kypärän nauhat asennettiin sopiviksi ja sitten lähdettiin taitoradalle harjoittelemaan. Radalla pujoteltiin, kuljettiin pienien esteiden yli (jotkut jopa kapean keinulaudankin yli), ajettiin tarkasti kapeaa reittiä sekä ympyrän muotoista reittiä, jossa piti osata hiljentää ja ohjata pyörää tarkasti viivojen sisäpuolella. Meillä oli myös ikioma liikennepoliisi, joka käytti stop-kylttiä (harjoiteltiin jarruttamista) ja tarkastipa hän myöhemmin vielä kaikilta pyöräilypassin.
Pyöräilyn lomassa huilattiin saippuakuplia rikkomalla ja katuliiduilla piirtelemällä.

PYÖRÄILYPÄIVÄ 20. 5.2020