Viime viikon tiistaina vietettiin valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Lumikkolapset suunnittelivat maanantaina, mitä kaikkea kivaa voisi tiistaina pihalla leikkiä, pelata ja puuhata. Saimme kokoon 6 erilaista toimintoa: aidan mittaus kävellen, varaston ympärijuoksu, esterata, polttopallo-leikki, pikipata-leikki ja viimeiseksi lapset ehdottivat tanssia musiikin tahdissa. Tiistaina sää suosi meitä ja pihalla riitti puuhaa ja iloisia puuhaajia.

Päiväkotiimme saatiin kasvulavoja ja niinpä lumikotkin ryhtyivät puutarhureiksi. Kylvimme ikkunamme alla olevaan laatikkoon porkkanoita, salaattia ja auringonkukkia sekä samettiruusuja.

Olemme laulaneet uusia lauluja ”pikku Papu puutarhuri” sekä ”sormi on linnun laulupuu”. Omia linnun laulupuita on maalattu ruokahuoneen seinälle ja tällä viikolla oksille rakennetaan linnunpönttöjä ja ehkäpä niihin vielä kevään tai alkukesän aikana ilmestyy lintuja tai linnunpoikasiakin.

Liikuntaa ja puutarhanhoitoa