Pääsiäistä kohti

Hei Hilleriperheet!

Viime viikolla aloitimme pääsiäiseen valmistautumisen, siinä riittikin monenlaista puuhaa.

Maanantaina aloitimme pienten kanssa ohran kylvön koristelemalla pupuiksi muotoillut maitopurkit ja täyttämällä ne mullalla ja ohran siemenillä. Osa teki myös kevätoksat, eli ”virpomavitsat” jotka kuuluvat suomalaiseen pääsiäisperinteeseen.

Isoilla oli salissa pääsiäisaiheinen jumppa, jossa noita nappasi lapsia kiinni. Onneksi ystävät auttoivat ja päästivät napatut lapset taas pakoon.

Tiistaina aamu-ulkoilussa aurinko jo sulatti lunta ja jäätä niin, että lapset laittoivat hiekkalaatikolla pystyyn kahvikekkerit uusien hiekkalelujen kanssa. Sisällä ohraa kylvivät vuorostaan isot leikkien ohessa ja pienet jumppasivat salissa pääsiäiseen liittyen.

Keskiviikkona vuorossa oli Lauran ja Heidiksen pääsisäiseen liittyvä näytelmä, jossa iso kananmuna oli päässyt karkuun. Ensin laulettiin erivärisistä kanoista ja sitten näytelmässä muna kohtasi paljon erilaisia eläimiä. Lopuksi noita virpoi kananmunaa, joka halkesi ja sisältä kurkisti pieni tipu. Lopuksi tanssittiin tiputanssi.

Torstaina taitotorstaissa isot katsoivat nukketeatterinäytelmää salissa ja pienet tekivät väreillä luokittelua. Ensin arvaamalla mikä väri on piilossa, sitten hernepusseilla heittämällä ja lopuksi palikkaleikin avulla.

Perjantaina isoilla oli retkipäivä Naalien kanssa. Metsäretkellä luokiteltiin keppejä ja ötököitä. Olivat retkeläiset nähneet myös ensimmäisen leppäkertun, kevät tekee siis tuloaan! Pienet pitivät peli- ja leikkipäivän, 4v. kielenopettelussa vuorossa oli eläimet, joita nimettiin muistipelin avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.