Dinosaurukset valtasivat Hillerit!

Hei Hilleriperheet!

Tällä viikolla jatkoimme dinosurusteemaa eri tavoin. 

MA) isot olivat salissa opettelemassa erilaisia liikkumistaitoja dinosauruksina. Dinosaurukset osasivat mm. hyppiä, juosta, hiipiä, ryömiä ja liitää. Pienet jatkoivat tulivuoren askartelua, tällä kertaa siihen liimattiin ”laavavirtoja” ja jatkossa asetelmaan askarrellaan vielä eläimiä sekä kasveja. 

TI) Pienet jumppasivat salissa dinosauruksina, heillä oli mukana dino naamarit jotka he olivat jumppa varten askarrelleet. Isot tekivät dinosaurus marionetteja, tiistaina dinosauruksille tehtiin pää ja vartalo jota koristeltiin pitkin viikkoa. Eihän kukaan ihan oikeasti tiedä, miltä dinosaurukset ovat näyttäneet.

KE) Isot ottivat valokuvia toisistaan dinosaurusten kanssa, käytimme apuna 3d sovellusta Dinosaur 3D – Augmented reality ja saimme samalla tietoa esim. mitä dinosaurukset syövät ja miten ne liikkuvat. Pienet pitivät pelipäivän ja sielläkin seikkailivat erilaiset dinosaurukset. 

TO) Isot toimivat tutkijoina ja toistivat tulivuorikokeen, jonka pienet olivat jo tehneet. Pääsimme myös vähän haistelemaan ja maistelemaan kokeeseen tarvittavia aineksia. Ainesten mittaaminen oli niin hauskaa, että jatkoimme samalla lattiaan ilmestyneen suuren dinosauruksen jäljen tutkimista. Kokeilimme kuinka monta lasta mahtuu jäljen sisälle, kuinka monta dinosaurusta menee jonoon jäljen pituussuunnassa ja kuinka monta lasten omaa jalan mittaa dinosauruksen jäljen pituus on. Pienet viettivät odotettua leikkipäivää unihuoneessa ja siellä olikin monta koti- ja kampaamoleikkijää.

PE) Viisivuotiaat/isot leikkivät ulkoilun aikaan Naaliryhmän viisivuotiaiden kanssa hippaa ja ”karhu nukkuu” -leikkiä. Tällä toiminnalla pohjustamme tulevia viisivuotiaiden yhteisiä metsäretkiä perjantaisin. On tärkeää, että lapset tutustuvat toisiinsa ennen kuin aloittavat yhteisen esiopetusvuoden. Sisällä pienet jatkoivat eilisiä leikkejä unihuoneessa ja viisivuotiaat pohtivat alla/päällä/edessä/sisällä käsitteitä. Kotitehtäväkin tuli viikonlopun aikana tehtäväksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.