Talviset touhut jatkuvat Hillereissä

Hei Hilleriperheet!

Maanantaina 5v. olivat jumppaamassa salissa. Tehtävänä oli tasapainoilla hernepussien kanssa ja lopuksi leikittiin käytävällä junaleikkiä ja rakennettiin saliin pitkä taitorata palikoista. 3-4v. jatkoivat sokeripaloista tehtyä ”lumilinnaa”.

Tiistaina aamu-ulkoilussa rakennettiin ihan oikeaa lumilinnaa koko ryhmä yhdessä. Sisällä 3-4v. jumppasivat salissa tasapainotehtävien kanssa ja 5v. koristelivat omat lumilinnansa.

Keskiviikkona Laura esitti pienen pöytäteatterinäytelmän ”Muumien Taikatalvi”, jossa muumipeikko oppi talvesta ja lumesta erilaisia asioita. Lumi on kylmää, jää on kovaa ja luminen metsä on hiljainen. Esityksen jälkeen tanssittiin vielä yhdessä revontulitanssi.

Torstaina jatkuivat ulko- ja sisäleikit. Isojen vuoro oli olla isossa leikkihuoneessa ja pienet opettelivat palapelejä ja lautapelejä omassa ryhmähuoneessa, osa tutustui myös lumiukkokauppaan.

Perjantaina päästiin vihdoin metsäretkelle! Otimme liukurit mukaan ja lähdimme tasan klo 9 kohti metsää. Liukurimäessä riitti vauhtia ja lapset opettelivat samalla kehonhallinnan taitoja kun laskivat liukureilla. Lopuksi vielä kiivettiin lumikasassa ja tehtiin hurjia hyppyjä pehmeään lumeen. Perjantain kielikerhossa arvuuteltiin lumisia sanoja: lumihiutale, lumipallo, lumiukko, pulkkamäki jne. Vihkoon sai värittää ja liimata lumisen kuvan josta löytyy samoja sanoja.