Joulun tunnelmaa ja muita puuhia

Joulukuun viikot kuluvat vauhdilla ja vauhdikasta on myös Hillereissä.

Maanantaisin ja tiistaisin pienryhmät jumppaavat salissa, tämän kuukauden teemana on ollut tietysti tontut ja joulu. Lasten omia toiveita kuunnellen on myös rakenneltu pehmopalikoista toimintaratoja. Radan avulla on harjoiteltu yhteisyötä, vuorottelua, tasapainoa ja ketteryyttä.

Maanantaisin ja tiistaisin toinen ryhmä tekee kädentaitoja, toisen ryhmän jumpatessa salissa. Pipareita emme voineet leipoa oikeasti, joten teimme piparit savesta. Värityskuvia tehtiin myös maalaamalla ja väriä joulukoristeluun toivat kimaltavat joulun kellot.

Keskiviikkoisin pienryhmät kokoontuvat vuorotellen isoon leikkihuoneeseen laulamaan ja leikkimään. Joskus voi vuorossa olla vaikka pöytäteatteriesitys. Tällä viikolla lapset saivat kuulla muumien joulusta.

Torstaisin toinen pienryhmä pääsee isoon leikkihuoneeseen ohjattuun leikkiin, jossa kehitetään kaveritaitoja ja harjoitellaan suomen kielen sanastoa. Toinen pienryhmä harjoittelee erilaisia ikätaitotehtäviä, kuten luokittelua tabletilla, erilaisten muotojen tunnistamista sekä käden ja silmän yhteistyötä.

Joka perjantai koko ryhmä lähtee metsäretkelle sään salliessa. Joka päivä ulkoillaan, mutta perjantaina on usein tavallista pidempi ulkoilu yhdessä tehdyn retken vuoksi. Tämän viikon perjantaina satoi rankasti, joten jäimme sisälle etsimään tontun kadottamia tonttulakkeja. Lisäksi tonttu oli tuonut pienet paketit koko Hillereiden ryhmälle yhteisesti ja yhdessä saimme ne avattua. Nyt on ryhmässä jälleen uusia pelejä ja tarvikkeita leikkeihin.

Kiitokset kuluneesta syksystä kaikille Hillereiden perheille ja oikein iloista joulunaikaa!

Terveisin Hillereiden aikuiset