Joulukuun terveisiä

Olemme aloittaneet koko ryhmän yhteisen joulukalenterin kokoamisen. Joulun odotus kuuluu suomalaiseen jouluperinteeseen, samoin kuin pienet yllätykset joulun aikaan. Hillereiden jouluikkunaa voi käydä katsomassa yhdessä lasten kanssa päiväkodin parkkipaikalla, talon takana.

 

MA: 5v harjoittelivat salissa letkajenkkaa, joka on suomalainen tanssi. 3-4v askartelivat minikuusia.

TI: Tonttu oli tuonut eteen yllätyspaketin, jonka sisältöä katsottiin yhdessä Naalien kanssa. -Mitä sieltä paljastuikaan?! -Kuusi yhteiseen eteiseen. Lauloimme kuusen alla tonttulaulun (Siinan TaikaStudio, Pikku tonttu nukkuu – YouTube) ja ”joulupuu on rakennettu” (1. säkeistö). Sitten 5v tulivat askartelemaan kävyistä koristeita kuuseen. 3-4v menivät jumppasaliin joogaamaan ja harjoittelivat kehon tasapaino -he pitivät kovin jumppatunnista. Ryhmän joulukalenterista löytyi kuusi.

KE: Lapset keräsivät ulkona keppejä perjantain askartelua varten ja sisällä pelattiin sekä kerrattiin päiväkodin sääntöjä. Ryhmän joulukalenterista löytyi lumihiutale. Ja tonttu oli tuonut jouluisia kirjoja luettavaksi lukutilaan.

TO: 3-4v leikkivät isossa leikkihuoneessa mieluisiaan leikkejään vapaasti. 5v tekivät taloja joulukalenteri ikkunaan. Talo löytyi siis myös ryhmän joulukalenterista.

PE: Vietimme itsenäisyyspäiväjuhlaa. Katsoimme ryhmän kalenterin, josta löytyi Suomen lippu.  Katsoimme luontovideon, jossa taustalla soi ”Finlandia Hymni” (Finlandia Hymn – Jean Sibelius – Club For Five – YouTube). Sitten lapset saivat tehdä sekä ikkunaan ison Suomen lipun, että jokainen oman Suomen lipun. Ihanasti Suomen lipun väri valkoinen näkyi  myös ulkona, kun satoi lunta ja päästiin leikkimään lumileikkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.