Valon ja varjon aika

Hei Hilleriperheet!

Tämä viikko on mennyt pelkoja ja erilaisia mielikuvitushahmoja käsitellessä, nämä liittyvät tietysti lapsille tuttuun Halloween-juhlaan. Suomessa Halloween ei ole perinteinen syksyn juhla, mutta käsittelemme juhlaa kuten muitakin lapsille tuttuja tapahtumia. Halloween myös näkyy kaupoissa ja mainoksissa hyvinkin pelottavina aiheina. Opettelemme lasten kanssa tunnistamaan vähitellen mikä on satua (kummitukset) ja mikä totta (hämähäkit), kenelle omista peloista kannattaa puhua, miten pelko voi näkyä ja miltä se tuntuu.

Maanantaina: 5v olivat salissa valo-ja varjojumpassa taskulampun valossa. 3-4v. tekivät Halloween askarteluja ja viimeistelivät vasarointia.

Tiistaina: 3-4v olivat salissa valo- ja varjojumpassa taskulampun valossa, kun taas 5v tekivät Halloween maalausta ja ”kutoivat” hämähäkkejä.

Keskiviikkona: Muskarissa kaikki saivat liikkua kuin kummitukset, soittaa ksylofonia ja laulaa Kumman mamman kummituslinnasta (https://www.youtube.com/watch?v=FV94ZG_DelQ). HUU! Oli myös Halloween-aiheisia pelejä.

Torstaina: 3-4v olivat eri leikkipisteissä leikkimässä isossa huoneessa. 5v oli ”taitotorstai” ja he saivat oman tehtävävihon, jossa oli erilaisia eskariin valmistavia tehtäviä.

Perjantaina: Lapset kiersivät Halloween pisteissä: oli hämähåkin verkko, josta tuli päästä kiipeämään läpi, elämyshuone ja kolmen kummituksen varjoteatteri. Kielikerhossa viimeisteltiin Hillereiden oma lehti ja kerrattiin ”piha ja koti” -teeman sanastoa.