Syksyn lehtien rapinaa

Hei vanhemmat!

Tässä taas kuulumisia Hillereiden kuluneelta viikolta.

MA: 3-4v askartelivat ikkunoihin syksyisiä puita viime perjantaina kerätyistä lehdistä. 5v leikkivät hippaa salissa ja kommervenkka leikkiä, jossa tulee tunnistaa kuka kavereista on piilossa.

TI: 5v jatkoivat ikkunoiden koristelemista: he tekivät kerrostalojen eteen katuja ja ihmisiä niille kävelemään, sekä lisäsivät kerrostaloasuntoihin huonekaluja ja ihmisiä. Sanavarastoa kerrattiin viime viikosta ja opittiin uutta samalla. 3v-4v oppivat pupujumpassa tasahyppyjä, yhdellä jalalla hyppimistä, ylittämistä, alittamista pomppimalla ja ryömimistä.

KE: Halukkaat lapset saivat askarrella syksyn lehdistä madon tai hämähäkin. Vaati keskittymistä ja tarkkuutta, että sain neula ja langan pujoteltua monen lehden läpi. Harjoittelimme myös ympyrän leikkaamista, josta ötökälle tuli kasvot. Saksien käyttökin on jotain mitä harjoitellaan, se ei tapahdu itsestään. Toiset halukkaat lapset saivat isossa huoneessa valita itselleen mieluisensa leikin: kot-, kampaamo-, lääkäri-, tai rakennusleikin.

TO: Osalla lapsista oli kielikerho, jossa viimeisteltiin vihoissa olevat eri huoneet. Osa sai pelata haluamiaan pelejä ja kaikki halukkaat saivat katsoa animaation itä-aasialaisesta kuujuhlasta, jota torstaina vietettiin. Kuujuhlassa katsellaan kuuta ja mietitään satua prinsessasta, joka lensi kuuhun juotuaan taikajuomaa. Jos lapsenne katselee kuuta illalla, ehkä hän etsii prinsessaa.

PE: Osalla lapsista jatkui kielikerho, jossa ryhmiteltiin esineitä sekä katsottiin kuvasta mitkä kuuluvat makuuhuoneeseen, mitkä eivät ja harjoiteltiin kertomaan missä tavara on. Muut lapset pelasivat pelejä ulkona ja sisällä. Kaikilla on vähän viikonlopun vipinää jaloissa.

Hyvää viikonloppua!