Eskareiden viikko 12.-16.4

Hei eskarien vanhemmat!

Tällä viikolla Saukot ovat jatkaneet pienryhmittäin satujen parissa, sekä työstäneet jumppakassia ompelemalla kuvioita vohvelikankaaseen. Torstaina kävimme metsäretkellä. Metsästä lasten tuli etsiä sinne karanneet satuhahamot ja suorittaa yhdessä niiden antamia tehtäviä, mm. sarjoittamista luonnonkappaleilla (keppi,keppi, käpy), leikkiä saapasjalkakissa-hiiri-hippaa sekä kilpailla juoksukilpailussa kilpikonnina sekä jäniksinä. Perjantaina osa ryhmästä jatkaa jumppakassia ja osa jumppaa.

 

Halleilla on puolestaan ollut aiheena turvataidot. Maanantaina puhuimme ”uimapukualueesta” ja kaikkien ihmisten oikeudesta fyysiseen koskemattomuuteen. Askartelimme myös aiheeseen liittyvät paperinuket, joten myös leikkaamista tuli harjoiteltua. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina meillä oli pienryhmätoimintaa.

Annariinan pienryhmässä aiheena oli hätänumero 112. Ryhmässä katsottiin videot hätänumeroon soittamisesta sekä erilaisista hälytysajoneuvoista. Keskusteltiin myös tilanteista, joissa hätänumeroon pitää soittaa, ja mitä silloin pitää osata tilanteesta kertoa. Osa lapsista myös harjoitteli leikin kautta hätänumeroon soittamista. Lisäksi tehtiin 112-aiheeseen liittyviä vihkotehtäviä, joten myös kynätaitoja tuli harjoiteltua. Monet lapset eivät vielä muistaneet kotiosoitettaan, joten tässä kotitehtävä teille: opettakaa lapsellenne oma osoitteenne. Tämä on tärkeää, sillä lapsikin voi joskus joutua soittamaan hätänumeroon, ja silloin pitää pystyä kertomaan oma osoite.

Annen pienryhmässä pelattiin turvataito-lautapeliä. Pelin kautta käytiin läpi erilaisia arjen vaaratilanteita, joita lapsi voi arjessaan kohdata, esim. eksyminen tai lääkeruiskun löytäminen. Pelin kautta keskusteltiin siitä, miten kyseisissä tilanteissa tulee toimia.

Mirkan pienryhmässä lähdettiin retkelle tunnistamaan liikennemerkkejä ja opettelemaan liikennesääntöjä. Retki oli monille lapsille mieleinen ja he puhuivat loppupäivän löytämistään liikennemerkeistä. Koronan takia emme ole voineet vuoden aikana juuri käydä missään, joten pienetkin vaihtelut eskariarkeen ovat lapsille mieluisia.

Perjantaina meillä oli ohjelmassa kaikille yhteinen jumppa, ja aiheena oli niin ikään turvataidot. Jumpassa kerrattiin hauskojen liikuntaleikkien muodossa vielä liikennesääntöjä ja eri vaaratilanteissa toimimista.

 

 

Ensi viikolla teemana on partio. Tutustumme maanantain aamupiirissä partion tarkoitukseen ja toimintaan. Keskiviikkona Saukot sekä Hallit lähtevät metsäretkelle klo 9.00, jossa pääsemme suorittamaan tehtäviä kuudessa erilaisessa toimintapisteessä. Torstaina pääsemme hyödyntämään toiminnassamme yhdessä metsäretken toimintapisteessä otettuja valokuvia.

HUOM: Kesälomakysely on nyt auennut, ja on auki 9.5. asti. Käykää vastaamassa kyselyyn, kun tiedätte lapsenne hoidontarpeen kesän ajalle. Esiopetus loppuu 31.5. ja tämän jälkeen eskarilaistenkin on mahdollista tulla vielä kesäksi hoitoon. Tämä kaikki on kuitenkin maksullista ja esiopetusta ei silloin järjestetä.

Aurinkoista viikonloppua!