Jokaisella varhaiskasvatusalueella on oma alueellinen Lapsen tuen -työryhmä eli LATU-työryhmä. LATU-työryhmän tehtävänä on valmistella tukea koskevat hallintopäätökset varhaiskasvatuksen erityispalvelupäällikölle.  Erityispalvelupäällikkö tekee päätökset LATU-työryhmän esitysten pohjalta.

Varhaiskasvatusalueita on viisi: pohjoinen, itäinen, eteläinen, läntinen sekä ruotsinkielinen varhaiskasvatusalue. Sama työryhmä käsittelee sekä oman alueensa kunnallisen että yksityisen varhaiskasvatuksen tuen päätökset.  LATU-työryhmät valmistelevat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tuen päätökset.

LATU-työryhmään kuuluvat aluepäällikkö (varalla aluepäällikön varahenkilö) sekä kaksi alueellista varhaiskasvatuksen erityisopettajaa. Työryhmät kokoontuvat säännöllisesti.

Lapsen vasun laatimisesta vastaava varhaiskasvatuksen opettaja toimittaa oman alueensa LATU-työryhmälle lapsen tukea koskevan hallintopäätöksen valmistelun edellyttämät pedagogiset asiakirjat ja muut liitteet

LATU-työryhmälle toimitetaan:

  1. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma
    Varhaiskasvatuksessa pedagogisena asiakirjana toimii pelkkä lapsen vasu. Varhaiskasvatusikäiselle lapselle, jolle haetaan esiopetusvuotta varten tehostettua tai erityistä tukea, vasun lisäksi toimitetaan myös pedagoginen arvio (tehostettu tuki) tai pedagoginen selvitys (erityinen tuki). Ennen esiopetusta edeltävään nivelvaihetta pedagogista arviota ja selvitystä ei tarvita.
  2. Huoltajien kuulemislomake
  3. Mahdolliset asiantuntijalausunnot
    Asiantuntijalausunnot eivät ole tuen ehto, mutta mikäli niitä on saatavilla, ne liitetään lapsen asiakirjoihin.