Varhaiskasvatuksen palveluntuottaja vastaa lapsen tuen ja tukipalveluiden järjestämisestä. Lapsen tarvitsema riittävä tuki on järjestettävä viipymättä heti kun lapsen tuen tarve on havaittu.

Varhaiskasvatuksen tuen malli on sama sekä kunnallisessa että yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Lapsen varhaiskasvatuksen tukea koskevat hallintopäätökset valmistellaan alueellisissa lapsen tuen työryhmissä (LATU-työryhmät), joihin jokainen palveluntuottaja kuuluu oman alueensa mukaisesti.

Turun kaupunki tukee tehostettua ja erityistä tukea sekä yleisen tuen tukipalveluita tarvitsevien lasten tuen järjestämistä palvelusetelisääntökirjassa määriteltyjen kertoimien mukaisesti.

Kun lapselle esitetään varhaiskasvatussuunnitelmassa tehostettua tai erityistä tukea taikka yleisen tuen tukipalveluita, varhaiskasvatuksen opettaja ottaa yhteyttä päiväkodille/palveluntuottajalle nimettyyn alueelliseen varhaiskasvatuksen erityisopettajaan (kunnallinen), joka toimii varhaiskasvatuksen järjestäjän (Turun kaupunki) edustajana huoltajien kuulemisessa.

Huoltajien kuulemisen hoitaa lapsen varhaiskasvatussuunnitelmasta vastaava opettaja. Kuulemistilaisuudessa kunnallinen erityisopettaja kirjaa ylös huoltajien mielipiteen lapsen tukea koskien. Kunnallinen veo ei konsultoi tai ota kantaa lapselle esitettyihin tukitoimiin, vaan ainoastaan kirjaa huoltajien mielipiteen lomakkeeseen.