Harrastustoiminta oppimisen tukena

Lapsilla on oikeus kulttuuriin, taiteeseen sekä virkistys- ja vapaa-ajan toimintaan ja pyrkimyksenä on tarjota sopivia ja yhtäläisiä mahdollisuuksia lapsille niihin osallistumiseksi.

Harrastaminen on vapaaehtoista. Se voi olla ohjattua tai omatoimista ja se voi tapahtua ryhmässä tai itsekseen. Koulu tarjoaa luonnollisen yhteyden osallistua harrastustoimintaan muiden oppilaiden kanssa.

Turun koulukohtaiset harrastelukkarit löytyvät internetistä hakusanalla Turun koulukohtaiset harrastelukkarit.

 

Mihi

Mihi tarjoaa maksutonta liikuntaa kaikille Turun seudulla asuville 12–19-vuotiaille nuorille.

Mukaan voi tulla milloin vain eikä aiempaa kokemusta lajista tarvita, eikä ennakkoilmoittautumisia.

Lapsi rekisteröityy Mihiin ja jäsennumerolla pääsee mukaan toimintaan.

Harrastusajat löytyvät Turun seudun kalenterista hakusanalla mihi.

 

Icehearts

Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi ja koulun tueksi työkaluna joukku-eurheilu.

Icehearts on suunnattu alueella asuville 6-18 -vuotiaille oppilaille, joilla erilaisia haasteita (esimerkiksi syrjäytymisvaarassa oleville).

Opettaja voi itse tiedustella vapaata paikkaa ensin alustavasti. Alkutiedusteluun ei tarvitse huoltajan lupaa. Mikäli joukkueessa tilaa, on opettaja yhteydessä huoltajaan.  Ennen toiminnan aloittamista Ice-heartskasvattaja tapaa vanhemmat ja sopii toiminnan aloittamisesta.

Huoltajilta pyydetään lupa, että Iceheartsyhteistyöstä voidaan puhutaan avoimesti kasvattajan ja opettajajan kesken ja se voitaisiin kirjata esim. HOJKSiin. Kun lupa on saatu, sovitaan yhdessä opettajan ja kasvattajan välillä koulutyön tuen mahdollisuudesta ja muodoista. Opettaja vastaa koulutyöstä ja kasvattaja toimii tarvittaessa ja sovitusti tukena.

Lisätietoa internetistä hakusanoilla Icehearts ja Turku