Pieniä hetkiä Tattaraisten syksystä

Olemme laulaneet Tattaraisissa paljon Mikko Perkoilan laulua Pieni juna. Lapset ovat päässeet leikkimään sitä itse pukeutuen eläimiksi, mutta ensimmäisellä kerralla havainnollistimme laulua pöytä-, tai oikeastaan lattiateatterin avulla. Pienen junan kyytiin pääsee monia erilaisia eläimiä, jotka lopuksi opettelevat toistensa kieltä.


lapset katsovat kun aikuinen esittää nukketalon, eläimien jal leikkijunan avulla draamallisesti laululeikin

Käymme Tattaraisten kanssa joka viikko metsäretkellä. Metsäretket taitavat olla sekä lasten että aikuisten suosikkipäiviä. Metsäretkellä syödään pienet eväät ja leikitään vapaasti luonnossa. Eräänä metsäretkenä metsästä kuitenkin löytyi kenguru! Hän oli ihmeissään ja hieman peloissaankin, minne hän on joutunut. Hänen nimekseen lapset keksivät Pikku Ruun. Pikku Ruu tulee mukaamme metsään ja hänelle opetetaan aina vähän erilaisia juttuja Suomen luonnosta, ja mistä milloinkin.

lapset katsovat ja ihmettelevät metsäretkellä kun aikuisen kädessä kenguru -käsinukke

Tattaraisten pienimmät ovat päässeet rakentamaan autorataa pehmopalikoista ja harjoitelleet samalla erilaisia äänteitä – siis suujumppaa leikin avulla! Pruum pruum, piip piip, tööt tööt, viuh viuh, öön öön. Valtavan hauskaa tekemistä ja motivoivaa lapsille.

kaksi lasta leikkivät autoilla pehmopatjojen päällä