Avoimen päiväkodin Hunajatuvan terveiset

Harmillisesti Hunajatuvan kevätkausi jäi lyhyeksi koronan vuoksi ja olemme olleet suljettuna pitkään, maaliskuun alusta lähtien. Kevään aikana olemme kokeilleet etähunajatupaa, jossa perheet pääsivät laulelemaan ja vaihtamaan kuulumisia netin välityksellä. AIka hienosti ihan pienetkin lapset moikkailivat toisiaan ja meitä aikuisia ruudun kautta.

etähunajatupamainos, jossa ampiaisen kuva

Kesäkuussa järjestimme läheiseen pikkumetsään avoimen päiväkodin väelle rastiradan, jota perheet saivat käydä omatoimisesti suorittamassa yhden viikon aikana. Piilotimme metsään samoja tehtävärasteja tunne- ja kaveritaitoihin liittyen, joita oli Nättinummen päiväkodin kevätseikkailussa toukokuussa.

kuva metsästä ja yhdessä puussa roikkuu QR-kooditehtävärasti

Elokuun alussa Hunajatupa avaa taas ovet pitkän tauon jälkeen. Jeeeeeee!

Tähän lopuksi vielä muutama vinkki tunnetaitoihin liittyen perheille.

Turun kaupungin varhaiskasvatuksen alueelliset sosionomit Sara Suni ja Vappu Lundén ovat tehneet yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin ja Turun perheneuvolan kanssa vanhemman tunnetaito-oppaan. Tutustumisen arvoinen juttu varmasti!

Vanhemman tunnetaito-opas

Kuvakirjojen avulla on luontevaa käsitellä erilaisia asioita lasten kanssa. Hyviä kirjsarjoja tunnetaitojen käsittelyyn ovat esimerkiksi Fanni, Ympyräiset, Molli, Aada ja Kiukkuleijona sekä Viisi villiä Virtasta.

kuvat fanni, molli ja Aada tunnetaitokirjoista