Lokakuu oli lukukuu! Eskarit kirjastokurssilla

Lokakuu oli koko Turussa lukukuu. Meillä nättinummen päiväkodissa eskarit pääsivät lukukuun aikana Runosmäen kirjastoon kirjastokurssille. Siellä kirjastokurssilaiset pääsivät junan kyydissä erilaisille pysäkeille. Eskarilaiset oppivat pysäkeillä ainakin, miten kirjoja säilytetään, lainataan, palautetaan ja korjataan.  Junamatkan lopuksi eskarilaiset saivat kunniakirjat ja oman kirjanmerkin sekä kirjaston säännöt kuvien kera.

kirjastokurssilta saatu kunniakirja, reittiopas ja kirjanmerkki
kirjaston säännöt

Hyvin eskarilaiset jaksoivat tallustaa kirjastoon. Ruiden kirjastoretken matkalla päästiin ihastelemaan ensilunta.

lapset kävelemässä kirjastolle metsäistä kävelytietä pitkin

Lukukuun ajaksi Kengurut saivat tuoda oman suosikkikirjansa eskariin, joita sitten luettiin ryhmälle eri tilanteissa. Lapset saivat toki käydä lukemassa omaa ja toisten kirjoja myös itsenäisesti, kunhan muistettiin, miten kirjoja tulee kohdella.


eskarilaisten kotoa tuomia omia kirjoja lasten kirjasto laatikossa