Näin me naskalit tallustetaan

Teimme isäinpäivälahjaksi hienot mukit isille, joihin piilotimme mukaan maukkaat teepussit.

Vauhtia on riittänyt niin sisällä kuin ulkonakin.

Lajittelimme leikkieläimet oikeiden eläinkuvien viereen ja mietimme, mitenkä eläimet ääntelee. Katsoimme myös padilta, mitenkä ne liikkuu ja ääntelee oikeasti.

Lapset jännityksellä katsoivat ”kolme karhua ja kultakutri” satuun perustuvaa keppiteatteriesityksen. Kultakutri söi pikku karhun puuron, rikkoi jakkaran ja lopuksi nukahti pikku karhun sänkyyn. Teatterissa käsiteltiin mm. väsymyksen, pelon ja ilon tunteita. Teatteriesitys herätti lapsissa kysymyksiä ja ajatuksia, joihin me aikuiset tartuttiin hetkessä. Moni lapsi jutteli vielä esityksen tapahtumia ruokapöydässäkin.

Naskalit saivat tuoda pariksi viikoksi omat nallet päiväkotiin, jotka otettiin välillä leikkeihin mukaan.

Nipsut- pienryhmä hoitivat kipeänä olevia nallekarhuja Nallesairaalassa. Potilaita oli ihan ruuhkaksi asti ja välineet meinasivat loppua kesken. Näinhän se taitaa nykyään olla oikeassa sairaalassakin. Lasten kanssa annettiin nalleille lääkkeitä, kuunneltiin stetoskoopilla ja mitattiin kuumemittarilla lämpöä. Hienoa, että kaikki nallet parantuivat ja saivat lähteä kotiin.

Muumit- pienryhmä leikkivät karhuja karhupäähineet päässä. Nallet lähtivät yhdessä tallustamaan metsään syömään mustikoita. Pikku karhut syöttivät innoissaan karhumuoria ja niin paljon, että karhumuorille tuli paha olo. Sitten oli aika tallustaa karhunpesään nukkumaan.

Hemulit-pienryhmä sukelsivat majaan talviunille pikkukarhujen sekaan. Majassa oli vähän jännittävää, kun siellä oli pimeää, mutta siitä huolimatta hauskaa oli.

Liikuntasaliin otettiin mukaan omat nallet. Salissa emme ole käyneetkään koko syksynä, joten jo sinne meneminen ja siellä juokseminen olivat isoja juttuja. Aloitimme kannustuspiirillä (eli yksi lapsi sai juosta piirin ympäri istuallaan olevien kavereiden taputtaessa ja huutaessa juoksijan nimeä). Sitten kokeiltiin, miten erilaiset eläimet liikkuvat (mm. karhukävelyä, mikä olikin jo muutamalle tuttua) Laitoimme omat nallekarhut hyppimään jopa kattoon asti ja kiipeilimme puolapuilla. Harjoittelimme myös karhu nukkuu- leikkiä ja vähän vaati oivallusta, että kuka ottaa kiinni ja kuka juoksee karkuun.

Vietimme pikkujouluja omat tonttulakit päässä. Jokainen sai tervehtiä ryhmäämme tullutta Nalletonttu Nappisilmää. Voi kuinka ihanasti kaikki halailivat Nalletonttua.

Sotkimme pienen nallepehmolelun sormiväreillä ja painoimme sen yhdessä kartongille. Lopuksi painettiin mustalla sormivärillä silmät ja nenän. Oikein kauniita luomuksia niistä tulikin ja vielä tonttulakit päähän nalleille niin ne saivat jouluisen ilmeen.

Teimme omat nallepullat, jotka saatiin päivän päätteeksi viedä kotiin herkuteltaviksi.  Jokainen  sai  tietysti  myös  maistaa  taikinaa  ja ilmeistä  päätellen  oikein hyvä  taikina  tuli.

Enää ei ole pitkä aika joulun herkkupöytiin.

Jännittävää joulun odotusta!

T:Naskalit