Uusi vuosi ja uudet kujeet

Nyt on ryhmä saatu kokoon lomilta ja arki on lähtenyt kivasti rullaamaan. Loma näytti tehneen tehtävänsä: lapset palasivat iloisina ja levänneinä joululomaltaan ja aikuisetkin olivat tyytyväisiä työhön paluustaan.

Saimme juuri ennen joulua tontulta lahjapaketteja ja uudet lelut kiinnostivat edelleen kovasti. Lisäksi loman aikana päiväkotiimme oli ilmestynyt myös iso paketillinen isokokoisia pahvisia rakennustiiliä, joilla lapset ovat rakennelleet ahkerasti jättikorkeita torneja sekä rakennelmia, joihin yksi lapsi kerrallaan mahtuu jopa sisään. ”Katto puuttuu”, ilmoitti rakentaja, mutta ei hätää – katto ”taloon” syntyi helposti kankaasta.

Rakennusleikkien lisäksi olemme leikkineet myös hiekkaleikkiä sisällä. Nyt kun pihan hiekka ulkona on kovaa ja koppuraista, oli hiekkaleikki sisällä lasten mielestä mukavaa.

Talvi on tullut kertaheitolla Turkuun ja lunta on tupruttanut oikein toden teolla! Rakensimme yhdessä komean lumiukon pihallemme ja poseerasimme tyytyväisinä lumiukon vieressä valokuvissa. Onneksi otimme kuvia, sillä päiväunien aikana ukkomme oli kellahtanut itsekseen  kumoon 🙁  Rakensimme iltapäivällä sinnikkäästi uuden lumiukon, joka sekin on nyt sympaattisesti kallellaan, mutta kuitenkin pystyssä.

Taiteilimme ns.kelmumaalauksella (=vesivärit ja tuorekelmu) jäänpintaa muistuttavia maalauksia ja  huomasimme iloksemme taas kerran, että vesivärimaalaus on lasten mielestä mukavaa ja vesikupin hämmentäminen ehkä ihan parasta 😉

Koska pakkanen paukkui kunnolla, pääsimme myös oikeisiin jäädytystöihin eli tutkimaan mitä vedelle tapahtuu ulkona pakkasessa.  Ensin kaadettiin vettä kertakäyttölautaselle, veteen lapset pudottelivat valitsemiaan luonnonmateriaaleja  ja lopuksi taideteokset kannettiin ulos jäätymään. Jo seuraavana päivänä saimmekin ihmetellä ja ihastella kaunista jäätaidetta.

Kävimme Tuomaanpuistossa, jossa meitä odotti mukava yllätys, kun puistoon oli rakennettu monenmoista mukavaa lumesta: muumipeikko, muumilaakson mörkö, pikku karhu ja lumilinnake. Lumista muumipeikkoa lapset halusivat moneen otteeseen oikein halata.

Jokainen pääsi turvallisesti aikuisen kanssa laskemaan pulkalla mäkeä.

Liukurilla laskeminen on oma taitolajinsa – pitää jaksaa nostaa jalkoja vähän ylöspäin, ettei kantapäät jarruta vauhtia. Sinnikkäimmät harjoittelijat oppivat tekniikan.

 

Otimme isot pensselit ja paljon valkoista pulloväriä ja maalasimme pienryhmissämme hedelmäkennoja lumilinnoiksi, lumilyhdyiksi ja lumiukoiksi.

Lapsista oli hauskaa tutustua, mitä lumelle ja jäälle käy vedessä.

Otimme lumiukon sisälle ja lapset saivat päivän mittaan ihmetellä, mitä lumiukolle tapahtuu.

Liikuntasalissa jumpattiin talviaiheisesti ja hiki vaan virtasi selkiä ja otsia pitkin.

Aurinkoista pakkasviikon jatkoa kaikille!

Toivoo: Naskalit