Korona-infoa ja tietoa lähi- ja etäopetuksesta huoltajille eri kielillä

Tiedote Turun perusopetuksen huoltajille 8.5.2020.

Tiedote löytyy alta pdf-versiona seuraavilla kielillä: albania, arabia, bosnia, englanti, espanja, kiina, kurmandzi, persia, puola, ranska, romania, somali, thai, turkki, venäjä, vietnam, viro  

albania

arabia

bosnia

englanti

espanja

kiina

kurmandzi

persia

puola

ranska

romania

somali

suomi

thai

turkki

venäjä

vietnam

viro

 

******************************

Viesti Turun perusopetuksen huoltajille koskien 14.5.2020 alkavaa koulutyötä. Kielet, joille viesti on käännetty on albania,arabia, dari, englanti, kurdi, somali, thai, venäjä ja viro.

albania

arabia

dari

englanti

kurdi

somali

suomi

thai

venäjä

viro

******************************

OPH on tehnyt käännöksiä huoltajille suunnatusta etäopetusta koskevasta tekstistä seuraavilla kielillä: albania, arabia, englanti, farsi, kiina, kurmanji, somali, sorani, thai, venäjä ja viro.

Tekstit löytyvät Opetushallituksen sivuilta ja alta:

albania

arabia

englanti

farsi

kiina

kurmanji

somali

sorani

suomi

thai

venäjä

viro

******************************

TÄSSÄ KOOTTUNA KORONATIETOA JA TUKEA MAAHANMUUTTAJILLE:

Korona-infoa eri kielillä

Turun kaupunki kokoaa ajankohtaista tietoa koronaneuvonnan saamiseksi sekä kaupungin palveluita koskevista muutoksista sivulle turku.fi/korona. Sivun voi kääntää omalle kielelleen Google Translaten avulla.

Infotori

Turun kaupungin omakielinen neuvontapiste Infotori palvelee 14 eri kielellä Skanssin toimipisteessä ajanvarauksella ja puhelimitse: arabia, dari, englanti, kurdi, pashto, persia, puola, romania, saksa, somali, suomi, thai, venäjä ja viro.

Kielikohtaiset neuvonta-ajat ja puhelinnumerot on listattu Infotorin verkkosivuille turku.fi/infotori. Lisäksi Infotorin Facebook-sivulle päivitetään ajankohtaista tietoa ja uutisia eri kielille käännettynä.

InfoFinlandin sivut koronaviruksesta

InfoFinland on kokoaa sivuilleen tietoa koronaviruksesta. Tietoa kootaan yhteensä 12 eri kielellä: https://www.infofinland.fi/fi/elama-suomessa/ongelmatilanteet/koronavirus

YLE:n monikielinen viestintä

Yleisradio julkaisee uutisvideoita ja tietoa koronaviruksesta arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja persiaksi.
https://yle.fi/uutiset/3-11267455

Kotouttamisen osaamiskeskus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää tietoja koronaviruksesta ja hoitoon hakeutumisesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi THL on julkaissut tietoa koronaviruksesta yli 10 eri kielellä. Myös muut viranomaiset ja ministeriöt ovat tuottaneet runsaasti monikielistä materiaalia. Monikielistä viestintää koronaviruksesta tarjoavat myös tiedotusvälineet.

https://kotouttaminen.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ota-kayttoosi-monikieliset-materiaalit-koronaviruksesta

Daisy Ladies ry:n ohjevideot

Daisy Ladies ry on tehnyt ohjevideoita korona-virukselta suojautumiseen. Videot arabian, somalin, persian, kurdin ja espanjan kielillä: http://daisyladies.fi/fi/2020/03/23/erikieliset-ohjevideot-koronavirukselta-suojautumisesta/

Kriisipuhelimet myös arabian ja englannin kielillä

Jos meneillään oleva epidemia tai muut tekijät aiheuttavat ahdistusta, valtakunnallinen kriisipuhelin on avoinna 24/7. Se on matalan kynnyksen keskustelupalvelu, johon voi ottaa yhteyttä, eikä yksin tarvitse jäädä murehtimaan.

Puhelinnumerot:

  • suomeksi 09 2525 0111 – auki koko ajan.
  • ruotsiksi 09 2525 0112 – auki 20 tuntia arkisin (ma-pe)
  • arabiaksi ja englanniksi 09 2525 0113 – auki 20 tuntia arkisin (ma-to)