1C

TERVETULOA 1c-luokan blogiin!

Tässä blogissa kerrotaan kuulumisia 1c- luokasta.
Täältä löydät kuulumiset siitä, mitä ollaan puuhailta ja opittu, mitä tähtihetkiä ollaan yhdessä koettu ja mikä on jäänyt erityisesti mieleen!
Tervetuloa 1c- luokan arkeen!

TAMMIKUUSSA tapahtui…

Tammikuu aloitettiin uuden vuoden ilotulituksilla ja lomakuulumisilla.

Värikkäät ilotulitukset vesiväreillä ja suolalla.

 

 

 

 

 

 

Ensimmäisellä viikolla oppilaat saivat uudet matikan ja äikän harjoituskirjat ja pääsimme taas loman jäljiltä kurkistelemaan Apilatien aapisen tarinaan.
Masan, Annin, Siirin ja Navin kanssa aloitimme heti ahkerat luku- ja kirjoitusharjoitukset. Teimme parin kanssa myös omat vuoropuhelut, jotka esitettäisiin nukketeatterina myöhemmin.

Samalla viikolla hyppäsimme talvisesta Suomesta intiaanien matkaan ja nappasimme ukulelet kainaloihimme. Intiaanimainen soitto ja laulu raikasi 1C- luokassa ja tästä intouduimme myös suunnittelemaan ja taiteilemaan omat ukuleleet.

Olemme luokassa välillä katselleet opiskelun ohessa erilaisia breikkivideoita ja liikkuneet niiden mukana.
Tällä viikolla teimme liikuntatunnilla ryhmissä omat breikkivideot, joiden kanssa voimme sitten liikkua luokassakin.

Tammikuussa kävimme tutustumassa Föli-liikenteeseen, kun Fölistä saapui koulullemme kaksi esittelijää. Pääsimme matkustamaan mielikuvitusbussissa ja saimme jokainen kokeilla miten bussikortti toimii. Saimme paljon myös hyödyllistä tietoa föli-liikenteestä. Tiedätkös sinä mistä sana Föli tulee?

 

 

 

 

 

 

Tammikuun toisella viikolla myös pakkassäät suosi meitä ja pääsimme luistelemaan. Olimme ensimmäisellä kerralla kaikki ekaluokkalaiset yhdessä jäällä.

Pakkassäässä, pipo päässä!

1C:n talviset pipot, joihin kässässä tehtiin tupsut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apilatiellä Anni ja Masa löysivät jo syksyllä Kaislarannan keltaisen talon, jossa tutustuivat uuteen ystäväänsä Sami Saukkoseen. Yhdessä kaverukset päättivät perustaa Kaislarantaan lomakodin, mutta talo oli huonossa kunnossa ja vaatisi pientä remonttia. Ja näinhän aloimme mekin 1c luokassa remontti hommiin!
Saimme eräältä isältä ihan oikean rakennuksen pohjapiirroksen, jota mielenkiinnolla tutkimme yhdessä koko luokka. Ryhmät ja huoneet arvottiin ja sitten vaan hommiin!
Jokainen ryhmä teki ensin pohjapiirroksen huoneesta ja osa innostui myös mittailemaan huoneen seiniä ja ikkunoita. Tämän jälkeen aloitettiin huonekalujen valmistus, seinien ja lattioiden maalaus. Ope vaan ihmetteli vierestä, mitä kaikkea oppilaat saivatkaan aikaan itse kotoa tuomistaan materiaaleista ja koulun askartelukaapin sisällöstä. Upeaa!

Huoneiden mittailua ja kaluisteiden suunnittelua!

                           Valmis keittiö

                Valmis makuuhuone

Samaan aikaan, kun oppilaat puuhastelivat remontin parissa luokan Vahvuus Varis ja ope hymäilivät yhdessä oppilaiden toimivalle ryhmätyöskentelylle.

Vahvuus Varis saapui luokkaamme tammikuun toisella viikolla ja ensimmäiseksi olemme tutustuneet ja tutkineet itsessämme ja toisissamme reiluuden ja ryhmätyöskentelyn vahvuutta.

ALKUOPETUKSEN MONIALAINEN OPPIMISKOKONAISUUS: VESI

Koko koulun monialaisenoppimiskokonaisuuden teemana on tänä keväänä vesi
ja me lähdimme alkuopetuksen kanssa tutkimaan vedenkiertokulkua sekä eri tavoin tutkimaan vettä.
Toteutimme kokonaisuuden oppilaiden ideoiden pohjalta yhtenä kokonaisen koulupäivänä viidessä eri toimintapisteessä.
1. Kuvipiste, jossa oppilaat saivat pilliä ja vesivärejä käyttäen tehdä upeita jäätiköitä.
2. Musiikkipiste, jossa musisoitiin vesi teemalla
3. Tutkimuspiste, vesilaboratorio, jossa tutkittiin eri esineiden kellumista.
4. Elokuvapiste, rentoutumista meriteemaisen elokuvan parissa.
5. Tarina piste, jossa pohdittiin veden merkitystä ja tehtiin myös oppilaille mieleen jäänyt bakteerien leviämis-testi.

Edellisenä päivänä kävimme kaikki ekaluokkalaiset salissa vedenkiertokulkua läpi liikkuvan tarinan kautta ja sitten tutkimme vielä luokassa vedenkiertokulkua animaation ja oman työskentelyn kautta.
Kuvispisteellä valmistuivat jäätiköt
ja myöhemmin luokissa jäätiköiden asukkaat.

Tällaista tammikuussa…