Taikuri vieraili Moision koululla

 

Taikuri Timo Tiikkainen esiintyi Moision koulun väelle keskiviikkona 8.3.2017. Taikatemppuja nähtiin palloilla, huiveilla, korteilla, taikasauvoilla, palavalla rahalla ja jopa terävillä tikareilla. Kuudesluokkalaiset Valtteri ja Kerttu pääsivät avustamaan jännittävissä taikatempuissa. Yleisö tsemppasi ja kannusti innokkaasti mukana.

Taikuri kehui Moision koululaisten hurjan nopeaa laskutaitoa, sillä 52 pelikorttia laskettiin yhdessä vilauksessa.

 

Taikaterveisin,

Moision koulun väki

 

Suomi 100v. tanssii!

Tanssi valtasi Moision koulun

Laskiaistiistaita ja Kalevalan päivää 28.2.2017 vietettiin Moision koululla tanssin merkeissä.

Aamun pitkällä välitunnilla oli ohjattua tanssia koulun pihalla ja koko koulupäivän ajan Läntisen tanssin aluekeskuksen Tanssikummit tanssittivat oppilaita luokissa sekä liikuntasalissa. Tanssi valtaa koulut-tapahtuma kuuluu Suomi 100v.-teemaan ja sitä järjestetään ympäri Turun alakouluja.

Tanssitunneilta saatiin hyviä ideoita, miten tanssia voi sisällyttää jokaiseen koulupäivään!

Moision koulun väki kiittää tästä päivästä kaikkia järjestelyihin osallistuneita!

Ykkösten Föli

Föli-kiertue vieraili Moision koululla tammikuussa. Kiertue oli suunniteltu Föli-alueen ekaluokkalaisille. Ekaluokkalaiset pääsivät tutustumaan joukkoliikenteeseen ja opettelelemaan bussimatkustamista leikkibussilla. Kokemus oli erittäin mieleenpainuva. Jokainen sai vielä vierailun lopuksi kaksi ilmaista bussilippua, joilla sai viedä aikuisen ”oikeaoppiselle” bussimatkalle.

 

 

1B-luokan Föli-tunnilla oli mukana myös Turkupostin toimitus.

Voit lukea Föli-vierailusta uusimmasta Turkupostin julkaisusta:

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Moision koulun oppilaat ja henkilökunta kokoontuivat perjantaina 2. joulukuuta juhlistamaan 99-vuotiasta Suomea.

Koulun edustaa koristi kaunis kynttiläkuja. Yhdessä hiljennyttiin Finlandia-hymnin tahtiin katsomaan valokuvaesitys sotien aikaisista kuvista ja elämästä. Tämän jälkeen Perttu-opettaja piti juhlapuheen.

img_0473

Oppilaat tekivät juhlavan lippuairuen ja nostivat Suomen lipun salkoon. Lopuksi laulettiin yhdessä Maammelaulu.

img_0485

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

T: Moision koulun väki

Moisio-TV:n ensimmäinen lähetys

Moisio-TV:n valinnaisaineryhmä on innokkaasta työstänyt ensimmäistä lähetystä. Kanavalla on  mm. uutisia koulun ajankohtaisista tapahtumista, haastatteluja, harrastuspalsta, viikon sketsi yms. Ensimmäisen jakson voit katsoa alta:)

 

Kodin ja koulun päivää vietettiin aurinkoisessa säässä

Kodin ja koulun päivä

Lauantaina 1.10.2016 Moision koululla vietettiin kodin ja koulun yhteistä päivää. Päivä alkoi rehtorin puheenvuorolla ja 6. luokan tyttöjen ohjaamalla yhteisellä aamujumpalla.

img_0146-1

Jumpan jälkeen vanhemmilla oli mahdollisuus tutustua uuteen opetussuunnitelmaan, koulun kotisivuihin, vanhempainyhdistyksen ja oppilaskunnan toimintaan sekä päästä kokeilemaan frisbeegolfia. Lisäksi koulun pihalla oli 6. luokan oppilaiden buffet, minne olikin pitkät jonot koko päivän.

Kotiväki pääsi mukaan oppitunneille. Alkuopetuksen luokissa harjoiteltiin mm. solmujen tekoa rokkitukka- hahmon avulla. 3-6. luokilla oli ohjelmassa mm. kiertopistetyöskentelyä, tietokilpailuja vanhemmille ja yhteisiä lenkkihetkiä pururadalla.

img-20161001-wa0006

Koulupäivä huipentui oppilaiden ja vanhempien väliseen jalkapallo-otteluun! Kentän laidalle oli kokoontunut suuri joukko kannustajia kannustusviuhkoineen ja -kyltteineen sekä tietenkin paikalla oli koulun oma DJ. Jännittävä ottelu päättyi lopulta oppilaiden hyväksi 5-3 ja näin voittopokaali sai jäädä jälleen Moision koululle.

kuva%201

img_0180

Moision koulu-TV:n toimittajat ja kuvaajat olivat tapahtumassa aktiivisesti mukana. Lauantain lähetys julkaistaan myöhemmin koulun blogissa.

kuva%203

Kiitos kaikille mahtavasta päivästä!

T: Moision koulun väki