Unelmien liikuntapäivä

Suomi100 Unelmat liikkeelle- Unelmien liikuntapäivää vietettiin 10.5.2017 myös Moision koululla.

Koulupäivän aikana liikuttiin sisällä ja ulkona. Luokissa suunniteltiin ja toteutettiin uuden opetussuunnitelman henkeen toiminnallisia oppitunteja. Yhteistyössä oppilaiden kanssa ideoitiin liikkuvampia ja arkiliikuntaa lisääviä oppitunteja. Koulun pihalla ja liikuntahallissa oli erilaisia liikuntapisteitä: saappaanheitto, pussihyppely, eukonkanto, pallokeihäs (Nerf), golf (Draivia kouluun) ja frisbeegolf.

Saappaanheitto

Kaikki koulun oppilaat osallistuivat pihan koristeluun tekemällä oman kesäisen viirin. Koulun pihalla DJ:t soittivat musiikkia ja viidesluokkalaiset vastasivat buffet-myynnistä. Tapahtuma huipentui juoksukilpailuihin, palkintojenjakoon ja yhteiseen loppuveryttelyyn.

 

Juoksukipailun kannustusjoukot lumisateessa

Tapahtuman isäntänä ja tsempparina toimi Wilson Kirwa. Järjestelyistä vastasi koulun liikuntatiimi.

Kiitos kaikille sporttisesta koulupäivästä!

 

 

 

Sibelius Inspiration -multimediakonsertti

Sellisti Jussi Makkonen konseroi Moision koululla 21.4.2017. Sibelius Inspiration -multimediakonsertti kuuluu osana Suomi 100 kiertueeseen. Esitys oli vaikuttava ja mukaansatempaava. Sibeliuksen sävellyksiin oli yhdistetty kuvaesitys Sibeliuksen elämästä, suomalaisesta luonnosta ja suomalaisuudesta.

Kuvassa Sellisti kertoo Sibeliuksen elämästä. Konsertti toteutettiin kahteen kertaan, ensin sali täyttyi esiopetuksen ja ykkösluokkien väestä sekä myöhemmin 2.-6. luokkien oppilaista ja opettajista.

 

Jussi Makkonen, sello & Nazig Azezian, piano

 

Aiheesta lisää:

http://jussimakkonen.com/

 

Moisio Jussi-jäniksen silmin

Moision koulun alkuopetuksessa toteutettiin projekti, missä tutkittiin Moision lähiympäristöä Jussi-jäniksen silmin. Projekti on koottu verkkolehdeksi, minkä voit lukea yläpuolen linkistä.

 

Taikuri vieraili Moision koululla

 

Taikuri Timo Tiikkainen esiintyi Moision koulun väelle keskiviikkona 8.3.2017. Taikatemppuja nähtiin palloilla, huiveilla, korteilla, taikasauvoilla, palavalla rahalla ja jopa terävillä tikareilla. Kuudesluokkalaiset Valtteri ja Kerttu pääsivät avustamaan jännittävissä taikatempuissa. Yleisö tsemppasi ja kannusti innokkaasti mukana.

Taikuri kehui Moision koululaisten hurjan nopeaa laskutaitoa, sillä 52 pelikorttia laskettiin yhdessä vilauksessa.

 

Taikaterveisin,

Moision koulun väki

 

Suomi 100v. tanssii!

Tanssi valtasi Moision koulun

Laskiaistiistaita ja Kalevalan päivää 28.2.2017 vietettiin Moision koululla tanssin merkeissä.

Aamun pitkällä välitunnilla oli ohjattua tanssia koulun pihalla ja koko koulupäivän ajan Läntisen tanssin aluekeskuksen Tanssikummit tanssittivat oppilaita luokissa sekä liikuntasalissa. Tanssi valtaa koulut-tapahtuma kuuluu Suomi 100v.-teemaan ja sitä järjestetään ympäri Turun alakouluja.

Tanssitunneilta saatiin hyviä ideoita, miten tanssia voi sisällyttää jokaiseen koulupäivään!

Moision koulun väki kiittää tästä päivästä kaikkia järjestelyihin osallistuneita!

Ykkösten Föli

Föli-kiertue vieraili Moision koululla tammikuussa. Kiertue oli suunniteltu Föli-alueen ekaluokkalaisille. Ekaluokkalaiset pääsivät tutustumaan joukkoliikenteeseen ja opettelelemaan bussimatkustamista leikkibussilla. Kokemus oli erittäin mieleenpainuva. Jokainen sai vielä vierailun lopuksi kaksi ilmaista bussilippua, joilla sai viedä aikuisen ”oikeaoppiselle” bussimatkalle.

 

 

1B-luokan Föli-tunnilla oli mukana myös Turkupostin toimitus.

Voit lukea Föli-vierailusta uusimmasta Turkupostin julkaisusta: