Mäyrien kevätpuuhia metsässä

Tärkeintä metsäretkillä on tietenkin eväät!

…ja puiden halaus…

Myös pienimmät ovat jaksaneet taivaltaa mäkisen rinteen takapihalle asti…

Mäyrien uusi tuttavuus, Lisko joka syö keppejä…

…ja tietenkin sille täytyi rakentaa pesä, jossa se ei kyllä kovin viihtynyt, se oli niin tykästynyt eteisen loikoiluoksaansa että jäi aina mieluummin siihen ennen retkille lähtöä, mukavan askartelutuokion kuitenkin saimme…

Tammikuu on pakkaskuu…

Tammikuussa olemme saaneet Mäyriin jälleen uusia lapsia ja olemmekin opetelleet päiväkotiarkea yhdessä koko ryhmän kanssa. Tammikuussa koko päiväkotia on vaivannut myös mokoma sairastelukierre ja lapsia ja aikuisia on ollut vuorotellen paljon poissa. Paikalla olleiden kanssa olemme kuitenkin leikkineet ja touhuilleet monenmoista ja isompien eli Hillojen ja Mustikoiden kanssa myös metsäretket ovat onneksi toteutuneet.

Lasten toiveissa oli päästä jumppaamaan hattujen kanssa – niinpä etsimme roolivaatteista kaikille hatut ja luvassa oli hattujumppaa musiikin tahdissa.

Joulukuu Mäyrissä

tontut

”Pikkuiset tontut hyppeli näin, jalassa tossut väärinpäin…” Ihan itse pienimmätkin mäyrät asettelivat tontuille silmät ja piirsivät hymyisen suun.

ensilumi

Lumi ei jäänyt maahan mutta meidän seinälle tallentui muutama hiutale – nämä hiutaleet valaisevatkin vielä pitkään.

joulukuuset

Joulukuuset juhla-asussaan.

joululahja

Tonttu oli tuonut lahjapaketin Mäyrille ja sieltähän paljastuikin – ei vain yhdet – vaan kolmet taaperokärryt! Tässä yksiä testaamassa.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!

Marraskuu mäyrissä

”Neilikka, kaneli ilmassa leijaa, tuoksujen jouluinen taika… Nallen nenää kutkuttaa tämä onnellinen aika.”

piparin-leivontaa

Leivon leivon leipäsiä, pikkusia kakkusia… Jauho vain lenteli ja taikina maistui hurjan hyvältä. Muutamia piparkakkuja saimme paistoonkin ja isovanhemmat saivat maistella niitä isovanhempienpäivänä.

taikinan-syonti

img_0436

Isoimmat harjoittelevat sorminäppäryyttä nuppien avulla.

Lokakuu oli satujen kuukausi

Lokakuussa vietimme valtakunnallista Satu-päivää Sadun nimipäivänä. Me jatkoimme satuilua hieman pidempään jotta kaikki varmasti pääsivät osallisiksi nukketeatterista, roolivaateleikeistä ja satujumpasta.

Nukketeatterissa mukana olivat niin merirosvot kuin lohikäärmeetkin

img_0473

ja roolivaatteista hatut, laukut ja tiikeriasu ovat aina mieleisimmät.

img_0475

Lokakuussa vanhemmat saivat myös pienen kotitehtävän. Satuilua ja taikaa varmasti tarvittiin kun lapset tekivät taikataikinaa päiväkotiin tuomisiksi. Taikinan leipominen oli varsin mukavaa puuhaa ja viime sunnuntaina tuotokset paljastuivatkin isien lahjapaketeista. Tässä vielä taikataikinan ohje jos innostutte leipomaan vaikka kuusenkoristeita.

Taikataikina

1,5dl vehnäjauhoja

0,75dl suolaa

0,75dl kuumaa vettä

0,5rkl ruokaöljyä

Sekoita ensin jauhot ja suola. Lisää kuuma vesi ja öljy. Muista sekoittaa ainekset juuri oikeassa järjestyksessä, saimme vinkin että se parantaa lopputulosta.

taikataikina

 

 

 

Syyskuun tunnelmia, tuoksuja ja makuja

syksy-2 Syyskuussa vietimme koko päiväkodin voimin ihanaa sadonkorjuujuhlaa. Pienet Mäyrät osallistuivat ihmetellen ja ihastellen, toisten joukossa touhuten.

syksy-6

Kuinka nämä kukkaset voivat olla näin isoja ja kauniita?

syksy-8Perunapainanta onnistui pieniltäkin aikuisten avustuksella, mitä nyt muutamat lapaset kävivät väripurkissa mutta mitäs me pienistä kun ei pienetkään meistä…vai mitenkäs se nyt menikään?

syksy-7Tytöt maistelevat persiljaa, lipstikkaa ja puolukkaa – ja taisivat hakea lisääkin.

Elokuuta Mäyrissä

Elokuu on saatu tallattua ja Mäyrissäkin on lähtenyt toiminta mukavasti käyntiin. Olemme tutustelleet toisiimme ja hiljalleen opetelleet uutta arkea päiväkodissa. Tässä muutamia tunnelmapaloja elokuulta….img_0425

Eväiden syönnillä on hyvä aloittaa metsäretkeily.

IMG_0414

Auringonkukkia alle kolmevuotiaiden toteuttamana.

sali

Tutustuimme jumppasaliin kukkuu-leikkien avulla.

 

 

 

Tervetuloa!

Hei kaikille, tervetuloa Mäyrien omaan blogiin. Tänne tulemme viestittelemään kuukausittain pienten Mäyrien tuumia ja touhuiluja – sanoin ja kuvin.