tukarit

31.10 vietettiin halloweeniä myös Lyseossa. 7 luokkalaiset pääsivät nostattamaan sykettä tukarien kammokujassa.

Tukarit säikyttelivät kammokujassa verta vuotavat haavat naamassaan.

Radalta löytyi liikehtivä ruumispussi, jonka kiljaisu sai ohikulkijan ihon kananlihalle.
Hämähäkinseittien peittämän radan uumenista tukarit2löytyi myös jaloista tarraavia kammotuksia.

Oppilaskunta järjesti koko koululle kilpailuhenkisen halloween tapahtuman.

tukarit5

Kolme oppilasta pääsi tonkimaan karkkimatoja kermavaahdosta. Tästä ei seurannut kuin sotkua.

tukarit4

Koska oli halloween, täytyyhän sitä pukeutua teeman mukaan, joten oppilaat yrittivät tehdä toisesta muumion vessapaperilla.

img-20161106-wa0023

Tapahtuman kruunasi opettajien ”karkkimaistelu”. He pääsivät maistamaan brain blastersseja ES:n kera.

img-20161106-wa0017

Koska aikaa jäi, annettiin oppilaiden tulla lavalle ”jammailemaan”.

Toukokuun tapahtumia

20160510_094523-01

Unelmien liikuntapäivässä10.5 pelattiin kaupunkisotaa

IMG_20160525_205338

Tukioppilaat vierailivat Jäkärlän koulun kutosluokalla. Ohjelmassa oli Lyseo lautapelin pelaamista.

20160602_090308-01

Oppilaskunnnan hallitus, tukioppilaat ja spinit istuivat viimeisellä kouluviikolla vielä alas ”kahvittelun” merkeissä. Käytiin läpi kulunut kausi.

Kunstenniemen auringossa valmistui uusia tukioppilaita

Eletään keväässä taas sitä aikaa, että on tullut aika valmistautua ensi vuoteen kouluttamalla uudet tukioppilaat tehtäviinsä. Kouluttajamme Inan johdolla vietimme vuorokauden Kunstenniemen ympäristössä Eräkämpällä.

Perjantai-iltapäivänä tutustuimme paremmin toisiimme ja teimme erilaisia harjoitteita, joilla rakensimme luottamusta tukariporukan välillä. Vaikka leirin aiheena oli kouluttautuminen tukioppilaaksi, emme sentään joutuneet istumaan sisällä kuuntelemassa vaan pääsimme myös ulos aurinkoon tekemään erilaisia juttuja.

leiri1 leiri2

Koulutuksen lisäksi leirillä oli hiukan vapaa-aikaa ja mahdollisuus mennä saunaan ja uimaan. Illalla oli iltaohjelmaa, jonka tulevat tukarit olivat itse suunnitelleet pienissä ryhmissä. Tehtävänä oli suunnitella joku leikki, jonka voisi ohjata muille. Useimmat leikit saivat kyllä nauramaan myös sivusta seuraavat tukariohjaajat.

Toivottavasti tänäkin vuonna tukioppilaat saavat porukastaan uusia kavereita, joiden kanssa järjestää kivoja tunteja ja tapahtumia koulumme nuorimmille. Ensi vuonna 9.luokkalaiset toimivat perinteisesti 7.luokkalaisten tukareina ja nuoremmat tukarit, 8.luokkalaiset taas koulumme kaikista nuorimpien 4.luokkalaisten kummioppilaina.

leiri3

Hupia ja hulluttelua arjen keskellä

Huhtikuun viimeisellä viikolla tukioppilaat järjestivät kouluun hiukan tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa. Viime vuonna suosiota kerännyt pukeutumisteemaviikko päätettiin järjestää toisen kerran. Jokaiselle päivälle oli eri teema ja viikon päätteeksi Vappuhulinoissa palkittaisiin parhaiteen pukeutuneet.

IMG_4639

Tukioppilaat valmistelemassa Vappuhulinoita.

Maanantaina oli pyjamateema ja  koulun käytävillä vaeltelikin lähes suoraan sängyn pohjalta kouluun raahustaneita tyttöjä, poikia ja muutama opettajakin yöpuvuissaan unilelu kainalossaan.

pukeutujat2

Sukupuolet sekaisin.

Tiistaina teemana oli ”sukupuolet sekaisin”. Jokusen kerran sai hämmästellä varsinkin kouluumme tulleita uusia poikia. Ei meinannut oppilaita tunnistaa. Tytöt olivat tähän päivään varsinkin panostaneet, mutta myös poikien joukosta löytyi muutama, joka oli tainnut käydä tyttökaverin vaatekaapilla aamulla.

pukeutujat3

Keskiviikkona oli vuorossa hiukan vähemmän panostusta vaatinut ”lippis ja crocksit”-päivä. Torstaina oltiin ”Urheilu/Adidas”-päivä ja monelta löytyi päältä vähintäänkin ne kolme raitaa. Joillain oli panostusta hiukan enemmän, kun harrastusvälineet oli otettu kouluun mukaan.

Perjantaina päätettiin teemaviikkoa väripäivään, jolloin oli tarkoituksena oli olla päästä varpaisiin samanvärisissä vaatteissa. Perjantaina vietettiin myös Vappuhulinoita, jossa jaettiin teemaviikon palkintoja ja kisailtiin leikkimieltä unohtamatta.

IMG_4542

Täytyyhän sitä Vappuhulinat aloittaa pienellä alkulämmittelyllä.

 

IMG_4586

Vapputapahtumassa ohjelmassa oli leikkimielisiä kisoja.

Tukioppilaat Turun Nuorten Turvatalolla

Tukioppilaat tekivät tutustumiskäynnin Turun Nuorten Turvatalolle (Yliopistonkatu 24 A 15, 20100 Turku) tällä viikolla. Mikä tämä paikka on ja kenelle se on tarkoitettu? Siitä lähdimme ottamaan selvää.

Turun keskustassa sijaitseva Nuorten Turvatako on tarkoitettu 12-19 vuotialle nuorille sellaisiin tilanteisiin, jos esimerkiksi kotona on vanhempien kanssa asiat solmussa. Talolla voi tarvittaessa yöpyä ja sieltä nuori ja perhe saa tukea asioiden selvittämiseksi. Turvatalon työntekijät ovat nuoren kotiin yhteydessä ja tekevät tiivistä yhteistyötä tilanteen selviämiseksi. Arkeana Turviksella on henkilökuntaa ympärivuorikauden, mutta viikonloppuisin se on kiinni klo 10-17 välisenä aikana.

Turvikselle nuori voi mennä ilman ajanvarausta, mutta myös puhelimella (02-2539667) tai sähköpostilla turvatalo.turku@redcross.fi voi työntekijöihin olla yhteydessä. Meille talon työntekijät sanoivat, että Turvikselle on tervetulleita kaikki, jos tuntuu että tarvitsee jonkun aikuisen jolle puhua huolistaan, olivat ne sitten pieniä tai isoja.

Kaikki talon palvelut ovat nuorelle ja perheelle ilmaisia, esimerkiksi jos tulee tarve yöpyä Turvatalolla, siellä huolehditaan että nuori saa ruokaa ja tarvittaessa vaatteensa pestyä. Turvatalosta jäi tukareille sellainen kuva, että siellä nuorista pidetään tosi hyvää huolta.