Lastenkirjasuunnistus 11/2020

Suuntaa lukemiseen! -lastenkirjasuunnistus 6.–30.11.

Ohjeita suunnistukseen:

Suunnistusreittejä on viisi erilaista, ja jokaisella niistä on oma teemansa.

  • Katariinanlaakso: meri
  • Lauste: perhe
  • Pansio: maailma
  • Runosmäki: action
  • Vartiovuori: ystävyys

Kaikilla reiteillä on lähtöpisteensä, mutta rasteja ei tarvitse kiertää tietyssä järjestyksessä tai käydä läpi kokonaisuudessaan.

Ulkoreitit ovat reilun kilometrin pituisia, ja ne on mahdollista kulkea myös rattaiden kanssa. Osoitteet lähtöpisteille löydät sivun alareunasta. Reiteillä on opasteita, ja ne seuraavat kevyen liikenteen väyliä ja kuntopolkuja, eli et tarvitse karttaa.

Rastit on toteutettu sekä suomeksi että ruotsiksi. Kirjat ja tehtävät saattavat vaihdella kielikohtaisesti. Tehtävät löytyvät lyhyemmässä muodossa myös englanniksi, joten reitit sopivat myös kielen opiskelun tueksi.

Teemaan liittyvän tehtävän lisäksi jokaisella rastilla on kuva Turun kaupunginkirjaston henkilökunnan vinkkaamasta lastenkirjasta ja QR-koodi, joka vie kirjan tietoihin Vaski-kirjastojen tietokantaan.

Viimeiseltä rastilta löydät kaikki reitillä seikkailleet lukulinnut sekä esitellyt kirjat.

Suuntaa lukemiseen! -lastenkirjasuunnistus tapahtuu kokonaan ulkotiloissa. Koronatilanteen takia kävijöitä pyydetään noudattamaan hygienia- ja yskimissääntöjä, riittäviä turvavälejä ja THL:n maskisuosituksia. Syksyllä iltojen pimetessä on myös hyvä muistaa heijastimet.

Lennokkaita retkiä tarinoiden poluilla! Lukulinnuille terveisiä!

Henrik Hurme, henrik.hurme(at)turku.fi, 040 5411706
Pirita Kärkkäinen, pirita.karkkainen(at)turku.fi, 040 4894291