Ajankohtaista

Seuraa päiväkodin arkea Instagramissa

Hei, täältä Lausteen blogista löytyy tarinoita ja kuvia menneiltä vuosilta, sekä ajankohtaiset yhteystiedot.

Jatkossa emme enää päivitä tätä blogia tapahtumien osalta, vaan olemme siirtyneet käyttämään päiväkodin Instagram-tiliä. Tili on kaikille avoin, ja löydät sen nimellä Laustephy2.

 

 

Kielten rikas maailma Lausteen päiväkodissa

Kielten merkitys ympäröivän maailman haltuunotossa on keskeinen. Kielten merkitys näkyy myös uuden Varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa (2016). Kieli on lapsille sekä oppimisen kohde että väline, joka tukee ajattelun ja kommunikoinnin kehittymistä. Monikielisen lapsen suomen kielen oppimisessa tämä on vielä erityisen tärkeää.

Opetushallituksen ja Jenni Alisaaren KT pyynnöstä teimme  keväällä 2018 kielten rikas maailma opetusvideon Pilvisten ryhmässä.  Alisaaren (2018) mukaan nykyään  ”Monikielisyys on maailmassa yleisempää kuin yksikielisyys”. Oheisessa videossa avataan monikielistä ja kielitietoista varhaiskasvatusta. Videolla kerrotaan, miten päiväkodissa tuetaan lasten kielen kehitystä ja millaista yhteistyötä lasten huoltajien kanssa tehdään. Toivomme teidän kaikkien vanhempien tutustuvan linkissä olevaan videomateriaaliin, jonka kautta saatte paremman käsityksen lapsenne suomen kielen tukemisesta päiväkodissamme.

Syksyn menoa päiväkodissamme

Hei, vanhemmat

Syksy on jo pitkällä ja päiväkodissamme ollaan retkeilty ahkerasti metsässä. Samalla olemme ihastelleet lasten kanssa kaunista syksyn väriloistoa. Useimmat ryhmät ovat myös käyneet kokeilemassa yhdessä lasten kanssa uusia harrastuksia kuten Lahjan tyttöjen motorisia taitoja ja Turun sirkuskoulua. Nämä ovat olleet kivoja kokemuksia ja myös vaihtelua päiväkotimme arkeen. Toivottavasti näitä tulee myös jatkossa 🙂

Vettä on myös satanut jonkin verran, jonka vuoksi muistuttaisimmekin teitä vanhempia tarkistamaan lastenne sadevaatteiden ja saappaiden kunnon. Täten me voimme myös taata kivan ulkoiluhetken lapsillenne sadesäästä huolimatta, kun sukat ja vaatteet eivät ole märkinä. 🙂

Päiväkodissamme ollaan valmistautumassa myös kahteen suureen juhlaan. Lausteen päivähoitoyksikkö täyttää 40 vuotta loppusyksystä sekä Suomi juhlii 100 vuotista itsenäisyyttä. Lapset ovat askarrelleet ryhmissä Suomi 100 juhliin ja käsitelleet teemaa myös muutoin. Marraskuun lopulla pidämme päiväkodissamme iltajuhlan, johon te vanhemmat olette tervetulleita lastenne kanssa. Ilmoitamme tarkemmasta ajankohdasta myöhemmin.

Mukavaa loppusyksyä kaikille perheillemme! 🙂

Varhaiskasvatus Robinin tahdissa

Turun Kaupungin päiväkodit osallistuivat ”Turku liikkuu”-kampanjaan liikkumalla päiväkotien pihalla ja Varvintorilla vastaavassa tapahtumassa.

Meidän päiväkoti liikkui Robinin ”Parasta just nyt”- kappaleen tahdissa päiväkodin omalla pihalla. Lapset tanssivat hienosti kappaleen tahdissa. Mukana olivat kaikki vauvoista esikoululaisiin asti, jotka osallistuivat kaikki tanssiin omalla tavallaan. Kaikilla meillä oli kuitenkin hauskaa ja ilo raikui koko pihalla.

Lapset ja aikuiset tanssivat Lausteen päivähoitoyksikön pihalla
Lapset ja aikuiset tanssimassa Robinin tahdissa
Tanssimisen iloa osana "Turku liikkuu"- kampanjaa päiväkodin pihalla
Tanssimisen iloa osana ”Turku liikkuu”- kampanjaa

Oho! – osallistava tanssiesitys

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala tarjosi päiväkodillemme Oho-osallistavan tanssiesityksen.

Tanssiesitys oli suunnattu päiväkotimme 3- 6- vuotiaille lapsille. Tanssiesitys oli päiväkodissamme 15.9.2017 ja se oli aivan huippu esitys. Lapset pääsivät itse osallistumaan esitykseen tehden kaikennäköisiä tanssiliikkeitä.

Kiitos tästä hienosta tanssiesityksestä!

Tanssija heittelee erivärisiä huiveja ja istuu lattialla
Tanssin taikaa

tanssija venyttelee lattialla

Kevät vaihtuu kohta kesään

Kevät tuli vihdoin ja viimein ja kesä jo tekee tuloaan.  Tässä  pari kuvaa siitä kuinka päiväkodin oma kauppakeskus avasi ovensa meidän liikuntasalissa.

Äitien ilta oli myös onnistunut. Kiitos osallistumisesta kaikille Äideille ja lapsille 🙂

Kahvila ja kauppa rakennuttuna liikuntasalin leikkimaailmaan
Kahvila ja kauppa
Mehuhetki leikkikahvilassa
Mehuhetki kahvilassa
Kahvilan kyltti leikkimaailmassa
Kahvilan kyltti

Huomenna 23.5 on  vielä perinteinen kevätkirkko päiväkodin pihalla ja 24.5 on koko päiväkodin yhteinen kevätjuhla.

Koko Lausteen päiväkodin väki toivottaa kaikille perheille oikein rentouttavaa kesää 🙂

Pääsiäistä kohti Lausteella

Kevät on jo pitkällä, lumet ovat sulaneet ja hiekkaleikit täydessä vauhdissa. Metsäretket kuuluvat kaikkien ryhmien viikko-ohjelmaan, sillä keväisen luonnon heräämisen merkkejä etsitään ja seurataan tarkasti.

Viime keväinen leikkikaupunki perustettiin tänäkin vuonna ja innokkaat kahvilanpitäjät, kampaajat ja sairaanhoitajat palvelivat asiakkaitaan ansiokkaasti.

Myös isovanhemmat pääsivät nauttimaan asiakaspalvelusta leikkikaupungissamme. Samalla nämä lapsille tärkeät vieraat saivat seurata muutenkin päiväkodin elämää aamupäivän ajan, eikä yhteistä kahvi- ja mehuhetkeä sovi unohtaa.

Nyt keskitytään jo pääsiäisen viettoon, askarrellaan koristeita ja keskustellaan siihen liittyvistä perinteistä.

pääsiäispupu, rairuohoa ja pääsiäismunia

Pääsiäiskirkko on päiväkodilla 12.4. klo 9.00