Isovanhempienpäivä

Minun yksi lempipäivistäni on isovanhempienpäivä. Lapset odottavat innoissaan vieraitaan päiväkotiin. Jokainen ryhmä on järjestänyt isovanhemmille ja lapsille kivaa ohjelmaa. Tänä vuonna pääsimme tekemään esimerkiksi virpomisoksia, pääsiäisruohoja ja nauttimaan laulutuokioista yhdessä isovanhempien kanssa.

 

Lopuksi herkuttelimme pullalla ja mehulla (kahvilla). Sitten olikin jo aika vilkutella vierailemme ja jatkaa puuhiamme päiväkodissa.

Ihanasta päivästä kiittäen Sirkku-nalle!

Valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä 2018

Vietimme varhaiskasvatuspäivää leikkien, askarellen ja laulaen.  Kaikki päivät ovat päiväkodissamme varhaiskasvatuspäiviä ja lapset ovat tärkeitä joka päivä. Haluamme korostaa erityisesti kehkeytyvää opetussuunnitelmaa,  lasten ideat huomioon ottaen.

Ystävällisin terveisin Sirkku-nalle 🙂

Suomi 100 -juhla

Suomi 100

säv. Soili Perkiö
san. Hannele Huovi

1. Tässä kasvaa Suomipuu, Suomipuu!
Runko nousee, voimistuu, voimistuu,
oksat lapsia, oksat lapsia, oksat lapsia suojaa.

Sata on oksaa, sata on juurta, sata linnuille pesää,
sata on valkoista talvea, sata sinistä kesää.

Aa-aa-aa…

2. Kuuluu puiden huminaa, huminaa,
metsässä on avaraa, avaraa,
päivä kaikille, päivä kaikille, päivä kaikille paistaa!

Sata on oksaa, sata on juurta, sata linnuille pesää,
sata on valkoista talvea, sata sinistä kesää.

 

29.11.2017 Pukeuduimme juhlallisiin asuihin ja suuntasimme Ruusukorttelin juhlasaliin viettämään Suomi 100-juhlaa. Aloitimme alkumaljalla, Finlandian soidessa taustalla. Kaikki lapsiryhmät esittivät lastenlauluja eri vuosikymmeniltä.

Lapset tekivät juhlasta ikimuistoisen laulamalla ja tanssimalla niin hienosti. Meillä oli upea yleisö, lasten vanhemmat/isovanhemmat. Lopuksi lauloimme yhdessä maammelaulun.

 

Teimme yhdessä kaikkien lasten kanssa onnittelukortin Suomelle.

Terveisin Sirkku-nalle!

Kurpitsajuhlat 3.11.2017

Kun noidat lentävät luudillaan,
mustat kissat mukanaan,
kuu nauraa ja kuiskailee;
Nyt Halloweenaika lähenee!

Kurpitsajuhla oli jännittävä tapahtuma, jota juhlistimme naamiaisten merkeissä. Saimme nähdä hurjia kummituksia, hämähäkkimiehiä, noitia sekä muita hauskoja hahmoja.

Hämä-hämä-häkki jo punoo seittiä,
maahisille, peikoille, näyttää reittiä.
Kohti teidän taloa otukset taivaltaa,
Hirvittävää Halloweenia yhdessä toivottaa!

Hirmuisin terveisin Sirkku-nalle!

Pihatalkoot

Päiväkodissamme vietettiin syystalkoot 24.10.2017

Ihan jokainen pääsi haravoimaan syksyn lehtiä ja se oli erittäin mukavaa puuhaa. Kasasimme lehdistä valtavia kasoja pihalle, kuljetimme lehtikasat kottikärryillä suureen lavaan. Vihdoin päiväkodinpiha oli valmis talvea varten.


Hallainen viitta heilahtaa
ja tuntuu kirpeä tuoksu.
Koivusta lehti putoaa
ja tieltä kuuluu juoksu.
Kautta kylmän nenänpääni,
se on syksyn ääni.

 

Terveisin Sirkku-nalle 🙂

Sadonkorjuu

19.9.2017 Vietimme lasten kanssa perinteistä sadonkorjuujuhlaa. Saimme nähdä, kokea, maistella ja haistella syksyn antimia.

Kuusen alla tanssi alkaa
sienten kanssa yhtä jalkaa.
Silkkilakit tahtiin keinuu,
viehkeästi heltat heiluu.

 

 

 

 

 

Syksyisin terveisin Sirkku-nalle!

Terveisiä kesäpäivystyksestä!

 

Hei kaikki ystäväni!

Meidän Koulukadun päiväkoti toimi alueen päivystävänä päiväkotina. Lapset pääsivät vierailemaan juhannuksesta heinäkuun loppuun tänne meille. Kyllä siinä menoa ja vilskettä riitti!

Lapset olivat iloisia, ja saivat monta uutta tuttavuutta ja kokemusta. Kesä menikin täällä oikein rattoisasti. Oli ihania aurinkoisia päiviä ja pääsimme viettämään paljon aikaa ulkona. Osa lapsista pääsi tutustumaan kesän mittaan myös naapuri päiväkodinpihaan, parkkipaikan toisella puolelle. Sen pidempiä tutkimusmatkoja tai retkiä ei kesän aikana tehty. Uusi talo, uudet lelut sekä ystävät taisivat olla itsessään jo aika jännittävä kokemus kaikille. 

Kesän teemana meillä toimi vesi ja värit. Vesi esiintyi monessa ryhmässä taideteoksien muodossa. Lapset taiteilivat hienoja merenalaisia maailmoja, asukkeineen ja aluskasvillisuuksineen. Lapset pääsivät myös maalaamaan eri väreillä. Teoksissa näkyi mm. vihreää, sinistä, keltaista, punaista, mustaa ja ruskeaa.

Askartelijat käyttivät myöskin saksia ja liimaa taideteoksissaan. Näinkin hienoja kaloja uiskentelemassa akvaariossa käytävällä. Muutamat ryhmät taiteilivat suurille, koko aidan peittäville papereille ulkona. Moni ryhmä ottikin kaiken kesäisistä ja sateettomista ilmoista irti, ja maalasivat ulkona useampana päivänä. Lasten mielestä taisi olla mukavaa päästä tekemään sisäpuuhia ulos.

 

Huomasin, että ihan pienimmätkin lapset maalasivat ulkona. Se olikin heille kiva ja jännittävä kokemus. Kyllä siinä uni maittoikin hyvin sitten taiteilujen jälkeen! Lapset saivat maalata värjätyllä vedellä vanhaa tapettia aidalla. Innokkaimmat keksivätkin tehdä hiukan omantyyliset seokset; kun yhtäkkiä värjättyyn veteen upposi monta kourallista hiekkaa, puutikkuja ja kasa lehtiä. Voi miten lumoavaa heistä olikaan tehdä omia maaliseoksia!

 

Yksi ryhmistä oli rakentanut ihan oikean vedenalaisien maailman, jossa oli käytetty pahvia, nappeja, sekä maitopurkinkorkkeja. Oli sinne tainnut eksyä myös paljon muitakin mielenkiintoisia aarteita. Ja kylläpä se olikin upea! Jos oikeasti merenpohjassa on noin hienon näköistä, voisin harkita vakavissani sinne muuttamista!

 

 

Meillä oli oikein mainio kesä täällä päiväkodissamme. Nyt onkin jo palauduttu omiin päiväkoteihin ja arki voi jatkua kesän seikkailuiden jälkeen. Osa lapsista lähtikin nyt alkavana syksynä ihan oikeaan kouluun, aika jännittävää! Toivon kaikille oikein mukavaa koulun aloitusta!

 

Loppukesän terveisin, Sirkku-nalle

 

 

 

 

 

Kevät sää lämmittää, luonnon kaiken herättää

Katsokaa, sulaa maa, puut jo silmut saa!

Kevät on edennyt kovaa vauhtia, kohta päästäänkin jo nauttimaan kesästä!

Kevät onkin pitänyt minut todella kiireisenä! Meillä on ollut jos jonkinlaista puuhaa täällä päiväkodissa.

Mistäs minä aloittaisin…

Isovanhempienpäivä

Ennen pääsiäistä meillä oli täällä päiväkodissa isovanhempienpäivä. Isovanhemmat saivat mm. nähdä hienoja esityksiä sekä istuttaa rairuohoja ja askarrella pajunoksia lastenlastensa kanssa.

Vappu

Vappua juhlittiin naamiaisten merkeissä. Meillä oli pihalla hieno vappukulkue. Saimme myös nähdä, kun päiväkodin oma lippu nostettiin salkoon. Lopuksi päästiin herkuttelemaan simalla ja munkeilla!

 

Kevätjuhlat

Kevätjuhla oli koko talon yhteinen liikunnallinen pihatapahtuma ulkona. Se alkoi näytelmällä Mimmi-lehmä ja Varis. Jonka jälkeen pienet ja isot lapset pääsivät omille radoilleen eri pihoille. Pienet pääsivät radallaan heittämään palloa, kömpimään tunnelista, seinäkävelemään yhdessä vanhempansa kanssa, pujottelemaan vanteista sekä nappaamaan saippuakuplia.

Isoilla oli radallaan köysikiipeilyä liukumäkeen, tasapainoilunaru puiden välissä, pallon tarkkuusheittoa lakanan läpi, tasapainoilua laudalla, vannehyppelyä, saippuakuplien pyydystämistä sekä leikkivarjon kanssa puuhastelua. Niin pienet, kuin isotkin radoilla kävijät näyttivät nauttivan liikunnan riemusta! Minä en ihan taipunut ratojen läpi, vaikka kovasti yritinkin ottaa mallia ketteristä lapsista.

 

Taidenäyttely

Tänä vuonna Suomi 100- vuotta on näkynyt päiväkodin arjessa monin tavoin. Niin askartelujen, kirjojen kuin laulu-leikkien välityksellä. Loppukeväästä liikunsaliimme pystytettiin upea taidenäyttely Suomi 100- vuotta. Jokaisen lapsen oma taideteos näkyi näyttelyssä. Kävin ihastelemassa teoksia ja voi että miten upeita ne olivatkaan!

 

 

Koko kauden teemana on ollut liikunta. Olemme liikkuneet paljon eri tavoin. Mm. erilaisten teemaviikkojen merkeissä hyppy- ja palloitteluviikon, sekä vielä on edessä tasapainoiluviikko.

 

Ihanaa alkavaa kesää kaikille!

Terkuin Sirkku-nalle

Joulu on jo ovella

Jouluinen tervehdys kaikille!

 

nimeton19j

 

 

Kylläpä tämä vuosi on taas vierähtänyt nopeasti! Täällä päiväkodissa on ollut paljon erilaisia puuhasteluja näin joulun alla.

 

 

 

Pikkujouluja vietettiin jokaisessa ryhmässä. Kuulin, että jotkut lapset olivat nähneet jopa tonttuja kurkkimassa ikkunoiden takana! Olettehan kaikki muistaneet olla oikein kilttejä tänä vuonna!

nimeton13j

Kaikissa ryhmissä on ollut omanlaisensa joulukalenterit. Yhteisenä teemana on ollut Ilo kasvaa liikkuen- ohjelman mukaisesti liikunnallisuus sekä toiminnallisuus.

nimeton18j

nimeton17j

 

Käytävillä on leijaillut myös piparin tuoksua menneinä viikkoina. Olen nähnyt täällä paljon pieniä leipureita, he antoivat myös minun maistaa suussasulavia pipareita!

 

nimeton5j

 

Ryhmien joulujuhlat olivat oikein hienoja. Juhlat sisälsivät toinen toistaan hienompia lauluja, tansseja ja leikkejä. Pääsin jokaiseen juhlaan kunniavieraan asemassa, voi minua onnekasta nallea! Laulusali oli koristeltu upeaksi ja kaunis kuusikin oli sinne tuotu.

nimeton111j

Nyt minä lähden viettämään joululomaa! Oikein ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Ensi vuonna nähdään!

nimeton2j

Sirkku-nalle

Lehdet lentää, lehdet lentää…

…NYT SYKSY JO ON!

En olekkaan ehtinyt pitkään aikaan päivittämään kuulumisiani! Kesä meni todella nopeasti ja niin on edennyt tämä syksykin kovaa vauhtia.

Olemme täällä päiväkodissa olleet mukana varpaatvauhtiin- kampanjassa. Olen jumpannut, leikkinyt erilaisia liikuntaleikkejä ja -pelejä lasten kanssa. Yrittänyt pysyä lasten juoksukilpailuissa ja jalkapallopeleissä mukana, mutta nämä lapset ovat kyllä todella vikkeliä!

Turun kaupunki sai yhteisen Uuno- patsaan, panostuksesta varhaiskasvatuksen liikuntaan, joka vieraili myös meidän päiväkodissa.

img_2544

img_2552

Kyllä tämä kaikenlainen liikunta on tehnyt hyvää minulle, ruoka maistuu paremmin ja unikin maittaa iltaisin hyvin. Lisäksi tästä saa niin iloisen mielen, kun pääsee liikkumaan yhdessä ystävien kanssa. Säätkin ovat suosineet meitä aurinkoisina ja ihanina syksyisinä päivinä!

Lehtien väriloisto on nyt kauneimmillaan, olemme lasten kanssa ulkoilleet paljon ja haravoineet pihaa yhdessä.

Syyskuussa meillä oli upeat sadonkorjuujuhlat. Päiväkodin pihalla oli kolme erilaista pistettä. Yksi niistä oli puutarhapiste, toinen metsäpiste ja kolmas pelto-/viljapiste. Jokaisessa pisteessä oli pieniä maistiaisia, olipas syksynsato herkullisen makuista! Pihalla näin myös upean näytelmän, jossa kana löysi jyvän. Tarina oli opettavainen ja sitä oli ilo katsella, koska lapset olivat niin hyviä näyttelijöitä.

 

img_2454 img_2459

img_2461 img_2463 img_2469

img_2477 img_2460

Syysterveisin, Sirkku-nalle