Terveisiä päiväkodilta!

Yhteisymmärrysviikkoa vietettiin taas helmikuun ensimmäisellä viikolla.  Tänä vuonna teemana oli merkityksellisiä kohtaamisia. Saimme juuri kuulla, että ensivuoden teemana on Dialogissa ympäristön kanssa. Jos sinulle syttyy tästä idea, niin ole rohkeasti yhteydessä. Minulla ainakin alkoi heti ideat lentämään 🙂

Soittoniekoissa kohtaamiset ovat olleet myös projektin aiheena koko alkuvuoden. Olemme käyneet ahkeraan läpi Pienin askelin materiaalia, aiheina tunteet ja kaveritaidot. Soittoniekoissa on pyörinyt myös vuorovaikutus ja  leikki ryhmä, josta on siirtynyt ihania hoivaavia lauluja päiväpiiriin esim. Kielinupun Taidan olla kipeä.

 

                                

 

Yhteisymmärrysviikko toi koko päiväkotiin ihanan herkän kohtaamisten sarjan. Aihe oli herkkä ja tunnelma oli käsinkosketeltavissa koko viikon ajan. Lapsia ei tarvinnut paljoa houkutella mukaan tähän projektiin. Lapset saivat toimivat ideanikkareina, tulkkeina, opettajina, kuvaajina ja tietysti ”päätähtinä”  Oli ihana nähdä, miten lapset innostuivat opettamaan meitä aikuisia ja toivat sammalla oman perheensä kulttuuria ja arkeaan päiväkotiin. Kiitos vielä kaikille perheille.

Viikon näkyvin työ oli saada kerättyä video ja kuva materiaalia kohtaamisista lasten kanssa. Videot ja kuvat herkistivät tekijänsä jo teko vaiheessa. Melkein jokainen otos saatiin kuvattua ensimmäisellä otolla ja siksi ne olivatkin niin aitoja.

Mielestäni video kuvastaa täydellisesti meidän arkea ja teitä perheitä. On pakko sanoa, että tämän työn paras puoli on ehdottomasti RAKKAUS ja tämä välittyy meidän arjessamme joka päivä, jokaisessa kohtaamisessa. Pysähdytään tähän hetkeen.

Suuri kiitos vielä kaikille, meillä on kyllä niin ihanat perheet ♥

                             

–  Tässä mä oon enkä katoo. Meillä on kaikki ja meissä on valo  – Vesala