Lorulaakson tohinoita

Lorulaakson esikoulussa alkaa olemaan jo kevättä rinnassa, lumisateista huolimatta.
Kuluneella viikolla olemme tutustuneet numeroihin, pääsimme nauttimaan Turun filmharmonisen orkesterin ja Mimmejen konsertista.
Olemme ennen konserttia tutustuneet orkesterin erilaisiin soittimiin musiikkisadun muodossa. Mikäs meille enempää iloa soisi kuin hyvä musiikki? 🙂
Kävimme myös Lauklähteen päiväkodilla kuuntelemassa laivaston soittokuntaa, joka ilahdutti meitä tutuilla sävelillä.


 

 

 

 

Nyt olemme valmistautuneet pääsiäisen tuloon askarrellen ja kylväneet perinteisesti pääsiäisruohot. Ruohopurkkeihin lapset neuloivat vohvelikankaalle ruohoa. Teimme ruohon vierelle myös valloittavat tiput.

Mukavaa pääsiäistä kaikille!

Toivoo: Lorulaakso

Terveiset Lorulaaksosta!

Saatiin me onneksi tänne Turkuunkin kauniit talviset pakkasilmat, jonka ansiosta pääsimme ainakin 10 kertaa luistelemaan. Lorulaakson luisteluennätys on tehty tänä vuonna! Eskareiden kehitys luistimilla oli huikeaa seurattavaa! Onnistumisen riemua on koettu paljon kentällä.

Viime perjantaina jaoimme juhlallisesti luisteludiplomit hienosta, hyvin menneestä luistelusta.

Yksi kauniista talvipäivistä luistimilla 🙂

 

 

 

 

 

 

Olemme saaneet nauttia aurinkoisina päivinä myös mäenlaskusta ja leikeistä metsässä.
Eskarissa ollaan matkusteltu Kisu Pikkukuun mukana uusiin kirjaimiin ja matematiikkaa ollaan opittu toimintapisteiden ja tehtävien parissa.

Iloista mäenlaskua lähimetsässä 🙂

 

 

 

 

 

 

Meillä täällä Lorulaaksossa jatkuu innokas uuden oppiminen ja leikkiminen sisällä ja ulkona 🙂
Kevät alkaa tuntua auringon lämpönä, pidentyneinä päivinä ja lisääntyneenä energian määränä.

Mukavaa kevään alkua kaikille!

T: Lorulaakso

 

 

Hiihtolomaviikon tunnelmointia

Onko oikeasti mitään niin siistiä,  kun juosta tyhjällä käytävällä? Tilaa on paljon ja voi juosta ihan loppuun asti. Tonne ovelle! Lasten riemu oli aivan pohjaton kun tajuttiin, että naapuri ryhmä on tyhjä ja meille jää koko pitkä käytävä käytettäväksi. Nyt ei säästelty askeleita tai ääntä – tänään mentiin kovaa  

Testasin myös itse…..Olihan se ihan mielettömän kivaa!

Ilmat ovat myös hellineet meitä. Aurinko on alkanut ehkä jo vähän lämmittää ja tänään se oli jotenki todella kirkas. Laitoimme silmät kiinni ja annoimme auringon lämmittää kasvoja. Kohta on kevät taisi aurinkokin sanoa meille. Samalla päätettiin ottaa kupponen lämmintä kaakaota, kun oli niin hieno rauhallinen hetki auringossa 😉

 

Hengitysharjoitus kuuma kaakoa

Kuvitellaan, että kädessä on kaakaomuki, jossa on kuumaa kaakaota. Se lämmittää ihanasti sormia eikä vaan? Tuodaan kuviteltu muki nenän eteen, sisäänhengityksellä tuoksutellaan kaakaota. Tehdään uloshengitys kevyesti huulien välistä, aivan kuin puhallettaisiin kaakaota viileämmäksi. Tuoksutellaan vielä uudestaan kaakaota ja puhalletaan uloshengitys huulten välistä. Puhalletaan uloshengitys niin hiljaa ja pitkään, ettei kaakao läiky.                    Seuraavaksi päätetään, että maistetaan kaakaota. Puhalletaan hieman varmuuden vuoksi ja sitten otetaan pieni hörppy.                                                                                              Eikö maistunutkin hyvältä? Maistetaan vielä… Mmmmm hyvää ja hei, oliko sulla kermavaahtoa? Mulla oli!

-Kasvun Taika ja Jennin oma lisäys-

 

 

Yhteisymmärrysviikko

Yhteisymmärrysviikon perjantai oli menestys, kiitos kaikille! Hauskaa oli ja opimme taas paljon toisistamme.

Minä muiden joukossa.

             

Miten kosketan kaveria? Miten rauhoitun? Miten voin auttaa kaveria?

                      

Nyt tanssitaan, soitetaan, liikutaan! Liike on niin ihanaa, että se tuntuu varpaissa saakka ja jopa hiuksissa!

             

 

Kidan ystävyyden satumetsä <3

Kalaverkkoon lensi monta ystävyyden paperilennokia

Tunnepuu

 

Utelias ja innokas Kita vie lapsia seikkailuun.

Soittoniekoilla projekti jatkuu tästä eteenpäin. Minne Kita seuraavaksi saapuu ja keitä tapaa?

 

Soittoniekat/J

 

 

Projektin alkua ja yhteisymmärrysviikkoon valmistumista.

Lapset olivat kovin innoissaan alkuvuoden ensimmäisten viikkojen aikana nukketeatteri esityksistä, joita he pitivät leikkien lomassa sermin takaa. Salapoliisileikkiä leikittiin myös monta päivää suurennuslasien kanssa. Leikki lähti liikkeelle, kun pikku-huoneemme torstai oli kadonnut – siihen tarvittiin tietysti mestarietsiviä. Selasimme myös ahkeraan lasten VASU:ja niistä löytyi toiveita satuhetkiin ja roolileikkeihin. Joten päätimme polkaista käyntiin projektin, joka pyörii satujen ympärillä.

           

Yhtenä päivänä Soittoniekkojen päiväpiiriin tuli satuhahmo nimeltään Lohikäärme-Kita, joka kertoi lapsille asuvansa seikkailujenmaassa. Siellä hän koki olevansa välillä yksinäinen ja haluaisi nyt tavata uusia erilaisia kavereita, jotka voisivat opettaa hänelle uusia asioita. Hän kertoikin, että Pitkäsääristen perheeltä hän oli oppinut jo olemaan suuri, vaikka tunteekin useasti olevansa kovin pieni. Lapsilta tuli monta ideaa, ketä Kita voisi tavata. He ehdottivat, muurahaista, ilmapallomiestä, superpossua, prinsessaa jne.

Kita itse toivoi matkalle myös karttaa, jotta hän ei eksyisi ja muistaisi vielä myöhemminkin missä nämä uudet kaverit asuivat. Kartta Kidalle valmistuikin hyvin nopeasti lasten avustuksella ja onkin jo esittelykunnossa…. Kartan tekemiseen tarvitsimme muuten hauskaa ”uutta” laitetta PIIRTOHEITINTÄ 🙂

Ensimmäisenä uutena kaverina päätimme tarttua muurahaiseen, joka voisi opettaa Kidalle yhdessä tekemisen arvokkuutta ja toisen auttamista. Nyt onkin ryhmässä soinut monena päivänä vikkelät jalat  ja muurahainen suuttuu laulu. 🙂 Ja suuren suuri muurahaiskeko on valmistunut pienten käsien voimin.

Tämä teema lähti myös aikuisten ajatuksissa lentoon ja saimme tästä idean yhteisymmärrysviikkoon. Tänä vuonna vietämmä viikkoa lasten kanssa eettisen- ja arvokasvatuksen kautta, jotka ovat kaikissa uskonnoissa samoja. Miten kohtelen ystävää, miten olen hyvä kaveri, arvostan toista sellaisena kun hän on, autan kaveria, muistan kauniit sanat: kiitos, ole hyvä jne.

                                

Soittoniekkojen omaksi pisteeksi yhteisymmärrysviikolla valikoitui ystävyys. Kita tulee löytämään satumetsän, jossa voi harjoittella tunteita tunnekorttien avulla, toisten auttamista ja pohdimme tärkeitä ystävätekoja. ♥

       

Ensi viikolla ehkä jo tunnelma kuvia.

-Soittoniekat -J

 

Lorulaakson eskarit 100 päivää viisaampia!

Lorulaakson eskarit ovat laskeneet esikoulupäiviä syksystä asti aamupiirissä. Päiviä laskettiin Suomen lippujen avulla. Tavoitteenamme oli juhlia sadatta eskaripäivää. Olemmehan 100 päivää viisaampia!
Lapset laskivat ja odottivat päivää innokkaasti.

Juhlimme päivää torstaina metsäjumpan, hauskojen toimintapisteiden ja musiikin tahdissa. Parasta kaikessa taisi olla herkkuhetki. Satapäivä onnistui hyvin ja kaikille jäi päivästä hyvä fiilis ja mukavat muistot! 🙂

 

Yhdellä toimintapisteellä laskettiin 100 popcornia ennen herkutteluja. Työskentely oli hyvin keskittynyttä. 🙂 Namskis!

Onnea Lorulaakso! 🙂

 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Tapaninpäivän piristykseksi Soittoniekkojen jouluviikon kuvia. Ja kiitos taas perheille syyslukukaudesta ja muistamisesta <3

Hiljaiset hommat heräämisen jälkeen 🙂

Perinteiset joulupiparit

 

Varastojen siivousta ja oppimisympäristön suunnittelua lasten kanssa.

           

Nähdään ensivuonna, Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille!

 

Soittoniekat/ J

 

Marras-ja joulukuun kuulumisia

Nyt on avattu jo useampi joulukalenterin luukku ja tontuiset leikitkin on aloitettu Soittoniekoissa iloisin tunnelmin.  Päiväkodin isolle ikkunalle – pikku-pihalle päin on myös auennut suuri koko päiväkodin yhteinen joulukalenteri. Joulukalenteria kannattaa seurata päivittäin 🙂

Hii, hii hiiri lyhdyn kanssa hiipi. Lapsia se tervehti ,sitten piiloon pujahti

 

 

5.12 saimme viettää tunnelmallista Suomi 100 itsenäisyyspäivää koko päiväkodin ja vanhempien voimin. Kiitos vielä kaikille vanhemmille suuresta osallistumisesta.

Onnea Suomi!

            

Marraskuussa viettiin lastenoikeuksien päivää. Osa ryhmistä toteutti nyytikestit naamiaisasuineen lasten toiveesta. Soittoniekat lähtivät pohtimaan koko viikon teemaa lasten kanssa niin, että he saavat tehdä esityksiä ja toteutaa niitä täysin omien ideoiden pohjalta. Aikuiset ja vanhemmat yhteistyössä toivat mahdolllisuuksien mukaan materiaalit. Tässä osa lasten ideariihen/lapsikokouksen tuloksia:

 • Röllilaulu
 • Peikkopuku
 • Trampoliinii
 • Tanssiasu
 • Musiikkia esim. Robin
 • Otsaanuhat
 • Keijuasut
 • Tonttupuvut
 • Sortsit
 • T-paita
 • Keijumusiikkia -> useampi vaihtoehto
 • Tonttumusiikki
 • Kyniä
 • Kartonkia
 • Liimaa
 • Ipad
 • Pallo
 • Vanteet
 • Soittimet
 • Tanssitossut

Näistä kaikista saimme aikaan aivan ihanat esitykset.

Jännitys on kaikonnut

Tanssia, palloittelua ja trampoliini

Sata salamaa!

Keijut

Keijutontut

Ohjelmanumerot videoitiin myös osaksi. Nyt on pohdinnan alla, miten saisimme ne helposti vielä teille vanhemmillekin näytettyä 🙂

Tonttuilua Lorulaaksossa!

Lorulaaksoon oli ilmestynyt viime viikolla tonttuovi.
Muutamana edellisenä päivänä täällä on kuulunut outoa rapinaa väliajoin.. 🙂
Tonttuovesta ilmestyy aamuisin kirje, jossa on jouluinen satuhieronta tarina, minkä aamuisin toteutamme täällä Lorulaaksossa. Lisäksi meillä on juhlavuoden kunniaksi tutustumista Suomen kaupunkeihin joulukalenterin muodossa. Joka päivä Suomen kartalle lapsi saa avata uuden kaupungin ja yhdistää sen oikealle paikalle karttaan.

 

Aloitimme joulun odotuksen joululauluja laulellen Reppu ryhmän kanssa. Saimme myös viime viikolla maistella jouluruokia, pipareita ja glögiä.
Tänään kävimme katsomassa keskustassa jouluikkunoita ja kuuntelemassa Teatterisillan äänimaisemaa.

 

Marraskuun viimeisenä päivänä saimme poliisin vierailulle. Poliisi esitteli lapsille varusteitaan, puhui lasten kanssa säännöistä ja turvallisuudesta.
Lapset saivat esittää poliisille kiperiäkin kysymyksiä. Poliisille kerrottiin mm. varastetuista pyöristä ja kyseltiin onkohan poliisi joutunut pidättämään tonttuja..? Tunnelmaa Lorulaaksossa kuvailisin innostuneeksi.

Lapset pääsivät myös tutustumaan poliisiautoon, hetki oli lasten mukaan hauskin osio, varusteiden esittelyn lisäksi! 🙂
Lorulaaksossa valmistaudutaan tulevaan itsenäisyyspäivän juhlaan innokkaasti. Olemme askarrelleet Suomi 100- juhlavuoden kunniaksi koristeita ja huomenna pääsemme koulun juhlaan mukaan.

Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää kaikille!

T: Lorulaakson väki

 

 

Marraskuun hulinoita lorulaaksossa

Lorulaakson kuukauteen on taas mahtunut paljon mukavia asioita. Oppimisen iloa, retkiä, luontoa, mieluisia leikkejä ja Suomi 100-vuotta juhlallisuuksia.

 

 

 

 

Teimme maatumiskokeen lähimetsään. Kätkimme erilaatuisia jätteitä kuoppaan ja tarkistamme keväällä, mitkä jätteet olivat aikavälillä maatuneet. Maatumattomat roskat viedään lopuksi niihin kuuluvaan roskikseen.

Käytössämme oleva älytaulu on houkutellut lapsia oppimaan kierrätyksestä pelien muodossa marraskuun aikana, kuvassa eskarilainen toimessa.

Ulkoilupäivää vietettiin kuukauden ensimmäisellä viikolla. Aamumme alkoi perinteitä kunnioittaen lipun nostolla. Ulkoilupäivälle sattui hieno marraskuinen päivä, vaikkei sitä aamuhämäräkuvasta huomaakkaan. Eskarilaiset laskivat, liikkuivat ja tekivät luonnossa erilaisia tehtäviä alaluokkalaisten kanssa. 🙂

Metsässä yksi pidetyimmistä leikeistä on ollut kivenhakkuu. Kivenhakkuu oli tauolla, kunnes saimme tänne turvalasit silmiä suojaamaan. Onnen määrä oli suunnaton, kun lapset pääsivät taas ”hommiin”. Turvallisesti! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorulaakso kävi Suomi 100-vuotta urkukonsertissa Turun tuomiokirkossa, tutustuimme myös Lorulaaksossa urkujen soitintekniikkaan.
Pääsimme kurkistamaan ensimmäisen joulun esitykseen alkuviikosta.
Lorulaaksossa lapset ovat jo aloittaneet joulun odotuksen innokkaasti.
Tänään kun on satanut lunta, sain jo aamulla toivotuksen eskarilaiselta.
”- Hyvää joulua!”.

-Ida-