Hyvästit talvelle

Talvi vieraili tammi-helmikuussa luonamme pienissä erissä. Nyt taitaa olla aika sanoa sille vihdoin jo hyvästit ja antaa kevään tulla. Mitä olemme talven aikana Kulkusten kanssa tehneet? Tässä muutamia valittuja otoksia puuhistamme.

Kuperkeikkojen harjoittelu yhdessä ja itse on ollut Kulkusissa mieluista puuhaa pitkin vuotta.

Kotileikkien lomassa päiväkävelylle lähteneet pikkuprinsessat kirmaamassa.

Retki pulkkamäkeen. Mäen laelle pääseminen olikin kovan työn takana ja osoittautui hyväksi motoriseksi harjoitukseksi!

Tämä lumihevonen on rakennettu talven aikana useampaan otteeseen uudelleen.

Salissa temppuilemassa motoriikkaradalla.

Musiikkimaalausta kalevalaisissa tunnelmissa.

Lukuisia ihania hetkiä löytyy myös ihan arkisten puuhien keskeltä. Useimmiten niitä ei ehdi saada tallennettua kameraan, mutta tässä yksi sellainen.

Pillipiiparit tutkimassa

Pillipiiparit olivat tutkimusmatkalla  maaliskuun lumisessa metsässä. Metsäretkellä lumessa KIERITTIIN, PYÖRITTIIN, KONTATTIIN, HYPITTIIN, JUOSTIIN ….

Tutkimme ja etsimme JÄLKIÄ lumesta, löysimme OMAT JA KAVERIN JÄLJET, löysimme JÄNIKSEN JÄLJET, löysimme ehkä jopa KENGURUN JÄLJET (jäljet, joita emme tunnistaneet ?)

Löydettiin myös PIENI PEHMOINEN HIIRI, hiiri oli pulassa ja viluissaan, autoimme hiiren takaisin päiväkotiin. HIIRI oli niin, niin onnellinen saadessaan lämmitellä
LASTEN HUPUISSA  vuorotellen siellä ja täällä.

Me pyöriteltiin myös SUURIA JA PIENIÄ LUMIPALLOJA ja niistä syntyi IHANAN SULOINEN LUMIUKKOPERHE.

 

Pillipiiparit/Kaija

Helmikuun touhuja

Helmikuussa saimme nauttia lumesta ja lauluhetkellä tutustuimme Kalevalaan ja vanhoihin laululeikkeihin. Hans vili laulun me osasimmekin aika hyvin 😉

               

Keinustuolin minäkin ostan, minäkin ostan, minäkin ostan Vaasan nikkarilta.

 

Lunta riitti niin paljon laskiaisena, että pääsimme tekemään komeita lumiukkoja takapihan täyteen. Mikä ilo ja riemu siitä syttyikään !

        

Lumiukko!
Lunna Lumiukolla on päässään lakki
ja takissansa hiilinappi.
Kun pakkanen varpaita nipistää,
Lunna parhaiten pärjää.
Vaan aurinko jos liikaa lämmittää,
joutuu Lunna meidät jättämään.
– Tuntematon –

 

Rumpalit reissaa ja rakentelee!

Oli hienoa päästä käymään Tuomiokirkossa lastennäyttelyssä. Upea kirkko jo sellaisenaan herätti lapsissa paljon kysymyksiä ja vau-huudahduksia. Kirkonrotille iso kiitos opettavaisesta ja toiminnallisesta tuokiosta!

 

Ystävänpäivänä juteltiin mukavia ja koko talon lauluhetkellä Ukko Jörrikkäkin sai uusia kavereita <3

 

Ukko Jörrikkä <3

 

Aloitimme Suomi 100 -teemaan liittyvät projektityöt rakentamalla jokaiselle oman robotin. Koodausta käyttämällä robotit ohjaavat meidät teemojen pariin. Ryhmistä ja aiheista myöhemmin lisää Wilmassa. Ps. vain yksi sormi jäi vasaran alle.

Rumpalit Taina

 

Juhlahumua yhteisymmärrysviikolta <3

Parin viikon takainen Suuri Juhla saa edelleen hymyn huulille. Projektia lähdettiin pohjustamaan jo syyskuussa ja se laajeni ehkä suuremmaksi kuin aluksi pohdimme, mutta oli kaikin puolin äärimmäisen antoisa. Oppimme varmasti jokainen jotain uutta toisistamme ja itsestämme – nyt on aika kiittää ja muistella.

Lasten kanssa tehty Nooan arkki

Juhlapöydät ja juhlahuoneet:

        

         

         

    

         

Meidän perheen tärkein juhlanäyttely:

    

Venäläinen uusivuosi

Capoeira esitys

Pääsiäistarina

Suuri kiitos!

 

Yhteisymmärrysviikko

Yhteisymmärrysviikon ohjelmaksi rakensimme erilaisia työpajoja päiväkotiin kolmen päivän ajaksi. Niissä lapset ja vanhemmat saivat iltapäivällä yhdessä kokien tutustua ja puuhastella Nooan tarinan parissa.

Työpajoissa päästiin mm. tekemään sarjakuvia ja pieniä animaatioita, tutkimaan vettä ja maalaamaan vedenpaisumusta, askartelemaan eläinpäähineitä sekä tietysti testaamaan lasten rakentamaa arkkia, johon pääsi ihan oikeasti kyytiin. Mukana olivat katsomuskasvatuksen pilottihanketta kanssamme toteuttaneet Kirsi ja Kaija Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä.

Yhteisymmärrysviikon pajoissa kävikin loppuviikosta kova vipinä. Kolmen päivän saldo oli 96 vierailijaa! Kaikilla oli hymy herkässä ja oli ilo nähdä miten innoissaan lapset olivat.

Kiitos kaikille, tiistaina päätämme tämän upean viikon Suureen Juhlaan, jossa esillä on päiväkotimme eri kulttuurien juhlia tarjoiluineen, koristeluineen. Lisäksi luvassa on pieniä esityksiä sekä näyttely perheiden tärkeimmistä juhlista. Juhlat alkava kello 15.00, tervetuloa kaikki!

Yhteisymmärrysviikko!

Sävelkujalla ja Turunmaankadulla polkaistaan käytiin huomenna keskiviikkona  1.2 yhteisymmärrysviikko. Tässä pieniä valmisteluja kulissien takaa ja lisää infoa teemasta  Yhteisymmärrysviikkojen nettisivuilta.  🙂

Meidän päiväkodin lasten suuria juhlia.

Nooan-arkki , Nooan tarina on yhteistä kertomusperinnettä niin kristityille kuin muslimeillekin. Tarina löytyy niin Raamatusta kuin Koraanistakin.

Rumpaleilla luistaa hyvin!

 

Vuosi on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Tehtäviä, laululeikkejä, pelejä ja maalausta sekä monen moista liikuntaa on mahtunut tammikuuhun.

 

Luistelemassa Luolavuoren kentällä.

Onnistuuhan se sisälläkin 🙂

 

Rumplait/taina