Videoita Itämeren suojelemiseksi

Klassillisen lukion opiskelijat tarttuivat keväällä lyhytelokuvakurssilla STEAM junior -kilpailuun, johon tehtiin Itämeren suojelua käsitteleviä videoita. Osallistuminen kannatti, ja Klasuun saatiin kisan ensimmäinen ja toinen sija.

Opettaja ja kolme opiskelijaa teatterin edessä.
Mediaopettaja Mattus Alsi ja voitokkaan videon tehneet Joel Niehaus, Iida Virtanen ja Vilma Rajasuu.

Ykköspalkinnon vei Joel Niehausin, Vilma Rajasuun ja Iida Virtasen video Ravinteiden matka, joka on tiivis ja vetoava tietopaketti Itämeren rehevöitymisestä ja vesistöjen suojelusta.

Kisassa menestyi myös Milla Leppämäen, Daniel Muukkosen, Daniel Gontjarovin ja Linnea Tenkasen kekseliäs video Ystävämme Sini, joka yksi kakkossijalle.

Opettaja ja neljä opiskelijaa rivissä teatterin edessä kunniakirjat kädessä.
Hopeasijan saanut tiimi kunniakirjoineen.

Palkinnoksi lukio sai 400 euroa, joka käytetään mediakurssien välinehankintoihin.

Mikä parasta, molemmat videot pääsevät näkyvästi esille ja levittävät Itämeri-tietoutta turkulaisille. Ne nimittäin pyörivät kummiteatterimme eli Turun Kaupunginteatterin isolla ulkonäytöllä 14.9. – 11.10. Ensiesitystä juhlistettiin perjantaina 11.9.

Maria Peltoniemi ja Mattus Alsi teatterin valotaulun edessä.
Turun Kaupunginteatterin yleisötyö- ja palvelukoordinaattori Maria Peltoniemi kehui videoita ja iloitsi yhteistyöstä. Turun Kaupunginteatteri on Klassillisen lukion kummiteatteri. Mediaopettaja Mattus Alsi opasti opiskelijoita videoiden tekemisessä ja esimerkiksi dronen käytössä.

Myös teatterin nettisivuilla on juttu aiheesta: http://teatteri.turku.fi/uutinen/2020-09-11_taideseinalla-otetaan-kantaa-itameren-puolesta