Yle, Eduskuntatalo ja Teatterikorkeakoulu – monipuolinen reissupäivä Helsingissä

Vilma Uski

Keskiviikkona 12.2 koulumme näytelmäanalyysin sekä kansalaisvaikuttamisen kurssilaiset lähtivät päiväksi Helsinkiin. Kansalaisvaikuttamisen kurssilaiset aloittivat päivän vierailulla Eduskuntaloon, ja sen jälkeen he suuntasivat Ylen studiotaloon tutustumiskäynnille.

Ylen studion katto on täynnä valoja.
Ylen studion katto lukuisine valoineen kiinnitti heti huomiota.

Näytelmäanalyysikurssilaiset aloittivat Ylen vierailulla. Kiersimme Ylellä oppaanamme Salla Alanne, joka kertoi niin Ylen historian alkuajoista kuin nykypäivän sosiaalisesta mediasta osana Yleä. Tuntui uskomattomalta kuulla, kuinka teknologia on kehittynyt niin lyhyessä ajassa niin paljon. Kun saavuimme talokierroksella studioon, katseemme kiinnittyi heti katossa oleviin moniin lamppuihin ja kameroihin. Meille selvisi, että televisiossa kaikilla on aina meikkiä, sillä valot ovat niin vahvat, että verisuonetkin näkyvät ilman meikkiä.

Pääsimme myös ihmettelemään Ylen laajaa puvustoa, joka sisälsi muun muassa Euroviisujen tanssijoiden asuja. Kuulimme kierroksella yhtä jos toista hauskaa faktaa, kuten että Suomen striimatuin ohjelma on Ryhmä Hau.

Ylen studiolla.
Studiokierroksella kuultiin paljon Ylen toiminnasta.

Ylen kierroksen jälkeen matkamme suuntautui kohti Teatterikorkeakoulua. Aluksi saimme kuulla talon historiasta, eri koulutusvaihtoehdoista ja miten niihin haetaan. Tämän jälkeen pääsimme kiertämään taloa, jossa oli paljon esiintymistiloja, luokkia ja saleja. Teatterikorkeakoulussa on paljon opiskelijoiden tekemiä teatteriesityksiä vuoden aikana, ja pääsimme kurkkaamaan tällä hetkellä esitettävän näytelmän lavasteita.

Teatterikorkeakoulun sisätilasta.
Teatterikorkeakoululla on paljon erilaisia tiloja.

Kierrellessämme kuulimme mistä opiskelijoiden koulupäivät koostuvat ja missä mitäkin tapahtuu. Oppaamme kertoi, että koulusta löytyy oma kirjasto, kuntosali ja useita saunoja. Saunojen määrän selitys on se, että saunominen on osa kehonhuoltoa.

Erilaisia matkalaukkuja hyllyssä.
Teakin tarpeistossa on vaikka mitä, esimerkiksi matkalaukkuvalikoima.

Saimme nähdä teatterikorkeakoulun puvustamon sekä tarpeiston, jossa oli rekvisiittaa viinirypäleistä aseisiin. Näimme, että kaikki ei ole aina sitä miltä vaikuttaa. Aidolta näyttävä varsijousi koostui esimerkiksi kirveen varresta, poranterästä ja rikkinäisen huonekalun metalliosasta. Mielenkiintoisen päivän päätteeksi lähdimme iloisin mielin takaisin kohti Turkua.

Kaupunkimaisemat Teatterikorkeakoulun seitsemännestä kerroksesta.
Maisemat Teatterikorkeakoulun seitsemännestä kerroksesta.