TJ100 – menoa ja meininkiä 70-luvun tyyliin!

Teksti ja kuvat: Elina Jalo

Koulussamme vietettiin perjantaina 6.9. TJ100-päivää, jota abiturientit juhlistavat siksi, että kouluaamuja on enää sata jäljellä. Päivän kunniaksi abit ovat usein järjestäneet ohjelmaa koko koululle sekä pukeutuneet tietyn teeman mukaisesti. Viime vuosina teemoja ovat olleet esimerkiksi Netflix ja videopelit. Lukiomme TJ100-teemaksi valikoitui tänä vuonna vauhdikas ja värikäs 1970-luku.

Abit näyttävät 70-luvun tanssiliikkeitä.

Teeman päätti abitoimikunta, johon kuuluu osa lukiomme abeista. Teeman valintaan vaikutti mm. se, että 70-luvun vaatteita on mahdollista hankkia ekologisesti kirppikseltä tai sukulaisten vaatekaapeista. Päivää varten abitoimikunta suunnitteli ohjelmaa ja koristeli koulun hienoksi 70-luvun teemaa jäljitellen.

Pahvista askarreltu hippibussi, jonka ikkunoista abit poseeravat.TJ100-päivään kuului pidennetty välitunti, jonka ajaksi koko koulu kerääntyi saliin seuraamaan ohjelmaa. Show alkoi näyttävästi, kun abit tanssahtelivat Abban tahtiin. Ohjelmassa oli myös muutama kilpailu, joiden väliin mahtui paljon abien ”abiabiabi”- ja ”tj100”-huutoa. Toiminta jatkui ruokavälitunnilla, jonka aikana oli mahdollista osallistua esimerkiksi Kahoot-kilpailuun tai kasvomaalaukseen.

Monen abin päivään kuului myöhemmin myös preliminäärikokeen ääressä ahkerointia, koulun siivoamista ja lisää TJ100-päivän juhlistamista. Päivä oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut, ja seuraavaksi abit juhlistavatkin TJ0-päivää eli penkkareita helmikuussa, kun viimesetkin sata koulupäivää lukiossa on heidän osaltaan käyty.

Hipeiksi pukeutuneita abeja.Iloiset abit hippibussissa.